Това е най-абсурдната кола, представяна някога СНИМКИ

 • 21.04.2020 9:00 /
 • 3358 /
 • 3
Това е най-абсурдната кола, представяна някога СНИМКИ

Автомобилната промишленост през 21 век е представила на света доста интересни варианти за реализация на съвременния транспорт. 

Имаме си цяло направление от хибридни електромобили с акумулатори и двигатели с вътрешно горене. Но американската компания Exotic Coach от Чикаго отиде доста по-далеч. 

Нейните специалисти решиха да обединят в една конструкция лимузина и реактивен самолет. 

Получил се е, вероятно, най-абсурдният автомобил в модерната човешка история – Learmousine.

Необичайно 

Самолетът е произведен под марката Limo-Jet като граждански бизнес джет още в началото на века, но след това той е бил бракуван.

Проектът обаче е заинтересувал разработчици от други фирми и сега, след редица доработки, Learmousine е изложен на търг за продажба от аукционната къща Mecum в Индианаполис.

Планира се търгът да се състои през юни тази година, но заради пандемията мероприятието е под въпрос. 

Конструктивни особености 

За разлика от обикновените граждански самолети, този модел има автомобилни гуми и напълно реална силова установка ДВГ в конфигурациятаV8.

При това в сегашния си външен вид Learmousine вече не е способен да се вдига във въздуха. Навремето самолетът е успял да навърти доста летателни часове, но след това окончателно е изгубил своя експлоатационен потенциал и е бил трансформиран в автомобил с чудата конструкция.  

Сглобяването на Learmousine е дело на компанията Exotic Coach, която се е надявала да представи модела си в качеството на шоу кола в рамките на автомобилни изложения. 

Автомобилни свойства

Колкото и странен да ви изглежда външният вид на тази лимузина на базата на самолет, експлоатационите ѝ качества са доста привлекателни. На първо място това е мощна кола, която се съпоставя с камион по силов потенциал. Двигателят осигурява 400 конски сили при обем над 8 литра. 

С една дума, аналогичен агрегат се монтира в знаменитите камиони на "Шевролет". Също така в салона могат да се настанят 18 души, което прави  Learmousine привлекателен от гледна точка на транспорта на пътници. 

При това хората в салона няма да скучаят. Вътре е монтиран 42-инчов телевизор с огромна аудиосистема с мощност от 17 000 вата. Наличен е и минибар. 

Иновационен подход 

За да може колата на базата на самолет наистина да съответства на изискванията за експлоатация, тя е трябвало да бъде разработване от конструктори от най-висше ниво. Така и станало с Learmousine.

В работата участвали специалисти, предложили редица уникални решения. За създаването на модела били нужни над 40 000 човекочаса, а процест по разработването на проекта с необходимите изследвания отнел две години. 

Сред оригиналните и практични авторски решения може да се отбележи управляемата реактивна кабина, за която е била построена нестандартна рама от стомана. 

Освен уникалната конфигурация на рулевото управление инженерите трябвало да проектират и специално окачване с електрическа инфраструктура. 

Дизайнерски акценти 

Външният вид с яркото цветово оформление сам по себе си подчертава уникалността на дадената лимузина. 

Вътре са монтирани състезателни седалки. Специално внимание заслужават и фаровете. Колата е получила редица светлини, които изпълняват различни функции, като някои от тях може никога да не потрябват при реална експлоатация. 

Впрочем, Learmousine едва ли някога ще се появи по обществените пътища. Най-малкото, защото тя е много грамаданска. 

При това маневрирането с това чудовище по обикновените градски улици сигурно е невъзможно без да има риск от катастрофа. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Анонимен
  21.04.2020 19:22
  Със сигурност не е по абсурдна от Fiat Multipla
 • съм за гъмза
  22.04.2020 18:51
  Мерси за напоителните обяснения,направо съм ошашавяващо впечатлен!Наистина по-голяма простотия не мога да си представя!
 • AC/DC
  25.04.2020 17:56
  Трепач идея