Шокиращ инцидент: Citroen Berlingo полетя зрелищно над пътя като в киноекшън (СНИМКИ/ВИДЕО)

 • 21.09.2018 5:30 /
 • 5517 /
 • 2
Шокиращ инцидент: Citroen Berlingo полетя зрелищно над пътя като в киноекшън (СНИМКИ/ВИДЕО)

Случвало се е някои гаражни майстори да оборудват колите си с големи дюзи, крила и всякакви витла като по този начин се опитват да накарат колите да летят. Някои в тази дейност успяват по-добре, при други изобщо не се получава. Но върха на умението е да се накара абсолютно сериен автомобил да полети.

Мислехте си, че е невъзможно? Оказва се, че всичко това може да се случи и без мощен двигател и ракетно гориво. Всичко, което е необходимо, е да се ускори машината, да се пропусне пътната маркировка за приближаващо кръгово движение, да няма време да се намали скоростта и да се насочи директно към "трамплина".

Героят на видеото, поместено в края на новината, Citroen Berlingo го направи. Изглежда ефектно като в киноекшън и почти неправдоподобно, но всъщност се е случило наистина в началото на годината в Англия като кадрите стават обществено достояние едва сега.

Сребристият ван се движи с много голяма скорост, минавайки като на ски слалом между колите и в един момент се появява изненадващо за шофьора пред кръговото и полита невероятно във въздуха като се стоварва от другата страна, пише "Дейли мейл".

35-годишният мотоциклетист Анди Дейнс изяснява пред британското издание, че е запечатал шокиращия инцидент с камерата на каската си, докато шофирал зад вана на пътя до Атлибъро, Норфолк, по-рано тази година.

"Веднага отидохме заедно с други шофьори да видим какво е състоянието на водача. Наложи се ламарините на вана да бъдат рязани, за да бъде измъкнат катастрофиралият мъж от него, но той изглеждаше добре, не беше тежко ранен. Той просто не е видял кръговото движение, защото се движеше страшно бързо. Шофьорът имаше няколко рани и натъртвания по тялото си, затова пристигналата линейка го закара до болницата за проверка на състоянието му", разказа още очевидецът на произшествието на пътя. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Астра
  21.09.2018 7:59
  Я! Кретенията не била разпространена само по българско?
 • 666
  21.09.2018 11:23
  много екшън и нула съпричастност към "потърпевшия"