Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Взривиха и обсипаха с куршуми бронирана Toyota

  • 18.06.2022 10:50 /
  • 7524 /
  • 0
Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Взривиха и обсипаха с куршуми бронирана Toyota

За да направим почивните ви дни още по-приятни, всяка събота ще публикуваме няколко интересни видеоклипа, които са попаднали в полезрението на АВТО БЛИЦ през изминаващата седмица.

Канадската компания в областта на бронираните автомобили Inkas представи своя версия на всъдехода Toyota Land Cruiser 300, защитена по европейския стандарт VR7.

Фирмата демонстрира серия от балистични изпитания на автомобила, при които се проверява устойчивостта на каросерията на експлозии и защитата на пътниците в салона. Защитата на автомобила е тествана на полигон с 15 кг тротил, няколко гранати и мини, както и със снайперска пушка.

Балистичните тестове на бронирания Land Cruiser са наистина впечатляващи. Можете да се убедите сами, като гледате видеото, публикувано по-долу. Външно нищо не издава, че белият SUV е солидна бронирана машина. Единственият реален признак е аварийният люк на покрива, всичко останало е скрито вътре.

Автомобилът има бронирана каросерия и прозорци, защита на резервоара за гориво и акумулатора, по-мощни спирачки и система за радиоелектронна борба (ECM).

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Вижте как работи новото устройство за залавяне на нарушители

Машините, защитени до клас VR6 и VR7, могат да издържат на огнестрелни оръжия с калибър 7,62, включително автомат "Калашников", снайперска пушка и картечница M60.

Освен това автомобилите са защитени от бронебойни куршуми, противопехотни мини, взрив на гранати отгоре и отдолу на автомобила.

По време на тестовете Land Cruiser 300 издържа на детонация на 15 кг тротил, шест гранати на покрива и още четири под каросерията. Освен това джипът е бил взривен от две мини и също така обстрелван със снайперска пушка и автоматично оръжие. По автомобила са изстреляни общо 780 куршума от различен калибър.

Въпреки всичко това манекените в кабината на SUV оцеляват при атаката. В случай на нападение истинските пътници в автомобила щяха да останат невредими.

В резултат на теста бронираният автомобил получи германския сертификат за устойчивост VPAM VR7 и разработения от НАТО сертификат за безопасност STANAG4569.

Мечка "даде пет" на шофьор

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Шофьор паркира неправилно и му спретнаха брутално отмъщение

Неочакван обрат в сюжета

В Нигерия шофьор на цистерна с бензин забелязва навреме пожар в машината и самоотвержено откарва автомобила далеч от другите хора. Впоследствие той се превръща в национален герой.

Филм? Не, реалният живот. Двама млади мъже пренасяли незаконно оръжие и не спрели при поискване от пътната полиция. Ето какво се случва след това.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ