Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Вижте как работи новото устройство за залавяне на нарушители

  • 07.05.2022 10:50 /
  • 12650 /
  • 1
Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Вижте как работи новото устройство за залавяне на нарушители

За да направим почивните ви дни още по-приятни, всяка събота ще публикуваме няколко интересни видеоклипа, които са попаднали в полезрението на АВТО БЛИЦ през изминаващата седмица.

Пътната полиция на САЩ е внедрила в дейността си ново устройство, наречено греплер. То вече се е представило отлично в няколко автомобилни преследвания, като помага за ефективното блокиране и спиране на автомобилите на нарушителите.

Устройството е разработено от Леонард Сток, жител на американския град Финикс. Механизмът представлява мрежа от здрави найлонови ремъци, които се монтират на предната броня на полицейски автомобил.

С натискане на бутон мрежата се разтяга и представлява разгъваща се примка с въже. Мрежата се поставя под задното колело на преследваното превозно средство и блокира задния мост.

С блокиране на волана и привързване към полицейския автомобил автомобилът е спрян бързо. Този метод на спиране е много по-безопасен от традиционния удар в задната част, при който преследваното превозно средство се завърта.

Ефективността на устройството в реалния живот може да се види във видеото по-долу. Полицията преследва сребрист седан в Аризона с 30-годишен шофьор, който е имал пистолет и наркотици.

По време на преследването един от полицейските автомобили се приближава отзад до седана, хваща лявото му задно колело с греплер и бързо го спира.

Връзката се затяга и разхлабва няколко пъти, докато нарушителят прави още няколко неуспешни опита да избяга. Мъжът е задържан и отведен в ареста, като са му повдигнати множество обвинения.

На улица в Ростов на Дон в Русия през нощта трамвайни релси случайно са запълнени с асфалт. На сутринта ватманът на трамвая е бил силно изненадан.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Паркирана кола "избяга" на опасно пътешествие

Котарак блъсна капака върху гърба на собственика си

Пълна загадка за тази дама - липсва капакът на резервоара за гориво

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Диво полицейско преследване след кражба на кола

Каскадьорът Тери Грант постави рекорд за последователно завъртане на автомобил на замръзнало езеро в Швеция, като направи 69 "понички" зад волана на електрическия автомобил Porsche Taycan Cross Turismo.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • шофьорът на трамвая ?!?
    07.05.2022 11:15
    От кое село е списвачът на този текст. Водачът на трамвай се нарича ВАТМАН, селянино!