Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Електромобил извади 17-тонен камион, закъсал в калта

  • 04.03.2023 10:50 /
  • 1641 /
  • 0
Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Електромобил извади 17-тонен камион, закъсал в калта

Всяка събота ще публикуваме няколко интересни видеоклипа, които са попаднали в полезрението на АВТО БЛИЦ през изминаващата седмица.

Новият Rivian R1T е демонстрирал своите способности в екстремна ситуация. Електромобилът успява да извади пикап и огромен тир с ремарке, заседнали в калта. Видеото от спасяването е публикувано от собственика на Rivian Майло Фаулър.

Инцидентът е станал в американския щат Юта. Заради поледицата пикапът и тежкия камион излетяли от пътя и затънали в калта насред степта. Шофьорите не са успели да се освободят сами.

Майло Фаулър минавал оттам със своя Rivian R1T и решил да помогне. Първо изтеглил пикапа от калния капан - оказало се лесно.

Тогава американецът се заел с камиона. Не било лесно да се помръдне подобен тир с тегло над 17 тона и това се се случило от първия път. Въпреки това, електрическият автомобил Rivian R1T все пак се справил с тази задача и успял да изтегли камиона с ремарке на асфалта.

Спасяването се оказало успешно, на първо място, благодарение на задвижващата система. Пикапът Rivian R1T е оборудван с четири електрически мотора, произвеждащи общо 835 к.с. с. и 1230 Nm въртящ момент.

В допълнение, задвижването на всички колела се допълва от система за векторизиране на сцеплението, което позволява правилното му разпределение при теглене. Официалните данни показват, че електрическият автомобил може да тегли ремарке с тегло 5 тона.

 

 УАЗ-ка, която се движи само с помощта на висшите сили

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Шофьор премина през трамвайни релси и преживя страховит инцидент

Някои пък се движат без гума...

Kia се сбогува със спортния лифтбек Stinger - в чест на това беше пуснато видео

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Вандал скача върху суперкола за 250 000 евро

Индийските майстори този път правят разпределителни валове

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ