Епично ВИДЕО: Какво се случва, когато торнадо удари ремонт на пътя

 • 18.05.2022 8:19 /
 • 3675 /
 • 2
Епично ВИДЕО: Какво се случва, когато торнадо удари ремонт на пътя

Авторът на видеото разказва в описанието към негом, че по време на ремонт на пътя той е бил връхлетян от гигантски вихър с формата на фуния, който започнал да вдига прахтра от земята.

Изумените автомобилисти са станали свидетели на изключително необичайно явление. 

Добре, че вихърът не е бил чак толкова силен - нито хората, нито техниката са пострадали, Видеото е заснето в началото на май, в района на Международното летище на Лисберг.

В коментарите потребителите по различен начин реагират на това видео. Най-смелите дори са написали, че биха искали да застанат точно в центъра на бурята, за да керщят: "Това е грандиозно".

Други пък просто са написали, че искат да усетят какво би било, ако са там. 

Справка

Смерчът или торнадото е атмосферфен вихър, възникващ в дъждовен (буреносен) облак и се разапространява надолу, често до самата повърхност на земята, във вида на облачен ръкав или хобот с диаметър от няколко десетки до стотици метри. 

 

Средният диаметър на фунията на торнадото в долното му сечение е около 300-400 метра, но може да достигне и 1,5 километра. Смерчът е опасен с това, че развива огромна скорост (над 100 километра в час) и може да разруши всичко по пътя си. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Хорхе
  18.05.2022 10:16
  Това не е торнадо. По нашенски се нарича "Прашен дявол". Няма поражения. Вдига малко прах и туй то.
 • Хаха
  18.05.2022 11:49
  Не може ли едно такова торнадо да заличи от картата страната на кравари те