Всъдеходно Porsche 911 покори пустините на Южна Америка СНИМКИ

  • 24.11.2022 9:45 /
  • 703 /
  • 0
Всъдеходно Porsche 911 покори пустините на Южна Америка СНИМКИ

Porsche 911 е един от най-популярните спортни автомобили в света. Въпреки доста компактните си размери, майсторите на тунинга от компанията Kalmar Automotive са успели да превърнат легендарния модел в свръхпроходима спортна кола. 

Специалистите са построили на базата на два серийния автомобила модифицирани всъдеходи, зад волата на които шофьорите се отправиха на 39-дневно пътешествие по пустините на Южна Америка с дължина около 11 000 километра. 

Специално за пътешествията из Южна Америка инженерите са оборудвали 911 с каркаси за безопасност, модифицирали са окачването, подсилили са амортисьорите, а също така са обновили и трансмисията и са монтирали нови колела. 

Пътешествието е започнало в Пери и е приключило в аржентинския град Ушуайа. Заедно с модифицираните 911 на път са тръгнали и двойка доработени Cayenne.

През своето 39-дневно пътуване автомилите са успели да се изправят пред какви ли не сурови изпитания на местния офроуд. Тунингованите машини са преминали през езерото Титикака, пресекли са пустинята Атакама, с също са си организирали и тест драйв по Панамериканското шосе. 

Модифицираните автомобили са подготвени от фирмата Kalmar Automotive, която се занимава с доработката на моделната гама на Porsche по поръчка.

В списъка на моделите, преминали през ръцете на майсторите на тунинга, присъстват Cayenne Kalmar RS и RS-R, оборудвани с 3,9-литров "шестак" с мощност 345  конски сили и 4,1-литров мотор, чиято мощност достига 400 конски сили. 

В средата на ноември Porsche представи всъдеходна модификация на спортната кола 911. Новата кола с името Dakar  и стойност над 220 000 долара е изпълнена в стилистиката на кола-победител в ралито "Париж-Дакар".

 

КОМЕНТИРАЙ