Вижте как сляп мъж вдигна 340 км/ч с кола и изуми мрежата ВИДЕО

  • 24.04.2022 9:50 /
  • 601 /
  • 0
Вижте как сляп мъж вдигна 340 км/ч с кола и изуми мрежата ВИДЕО

Бившият драг рейсър Дан Паркър, който ослепява при инцидент преди десет години, е успял да постави нов рекорд за скорост за незрящи.

Със своя Chevrolet Corvette C6, оборудван със специална система за звукови сигнали, той успява да ускори до 339,64 км/ч на пистата на частния космодрум Spaceport America, подобрявайки предишния рекорд с 16,94 км/ч.

Дан Паркър ослепява преди десет години, през пролетта на 2012 г., в резултат на ужасен инцидент по време на драг състезание. За да се научи отново да се ориентира и да ходи с бастун, той посещава курс в Центъра за слепи в Луизиана и най-интересното е, че това му позволява да се върне към състезанията.

През 2013 г. Паркър става първият сляп човек, който се състезава на пресъхналото езеро Боневил, а година по-късно поставя рекорд в един от класовете на мотоциклетите.

Паркър качва своя Chevrolet Corvette C6 на пистата на частния космодрум Spaceport America, където достига 339,64 километра в час, подобрявайки постижението на британеца Майк Нюман със споменатите вече 16,94 километра в час.

Сляп мъж прогледна и незабавно си купи ето тази кола СНИМКИ

Спортният автомобил е оборудван с иновативна звукова система, проектирана от самия Паркър. Това му е позволило да получи обратна връзка и да направи корекции в курса.

Всичко това е част от кампания за привличане на вниманието към инициативата Blind Driver Challenge, насърчавана от Националната федерация на слепите. Целта й е да разказва за постиженията на незрящите хора и да покаже, че човек дори и да загуби зрението си, може да се наслаждава на живота.

Рекордното постижение е спонсорирано от разработчика на дронове Cruise и е официално признато и регистрирано от представител на „Книгата за рекорди на Гинес“. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ