ВИДЕО запечата уникална драг гонка с 10 пикапа на пясъчен плаж, а победителят е...

  • 12.11.2021 12:50 /
  • 10983 /
  • 0
ВИДЕО запечата уникална драг гонка с 10 пикапа на пясъчен плаж, а победителят е...

В канала в YouTube CAR Buyers Guide е публикуван видеоклип, в който десет пикапа нучастват в 200-метрово драг състезание, проведено в ЮАР.

Организаторите на необичайното съревнование са решили да разберат кои световни марки ще бъдат най-бързи в пясъчни офроуд условия. Въпреки тежката борба на финала, първото място очаквано бе спечелено от най-мощния участник в състезанието - Volkswagen Amarok.

Сред участниците в това необикновено състезание са споменатият вече Volkswagen Amarok, оборудван с трилитров V6 TDI двигател с мощност 285 к.с., Ford Ranger със 180 к.с., японските Nissan Navara и Mazda BT-50 със 190 к.с. под капака, индийският Mahindra Pick Up и китайските Great Wall Motors P-Series и JAC T8.

Освен това Isuzu D-Max, Toyota Hilux и Mitsubishi L200 също представиха Страната на изгряващото слънце.

Впечатляващо: Вижте първия истински тест драйв на електрическия Hummer ВИДЕО

Драг гонката се проведе на изпитателен полигон в природния резерват Клипбокоп. Участниците трябваше да се справят с 200-метров офроуд терен на пясъчен плаж.

При такива условия сцеплението на двигателя играе важна роля. Не е изненадващо, че автомобилите с по-мощни двигатели поеха водачеството в началото на състезанието. По средата на състезанието вече има само няколко модела, които се борят за призовите места.

Вижте как 60-тонен автокран бе ускорен до максимална скорост на магистрала ВИДЕО

Amarok пресича първи финалната линия. Следващият завършил автомобил е Ford Ranger. Третото и четвъртото място си поделят Mazda BT-50 и Nissan Navara. Toyota Hilux се класира едва на седмо място.

Организаторите на състезанието са стигнали до извода, че при офроуд условия марката на производителя играе по-малка роля в сравнение с характеристиките на двигателя. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ