ВАЗ-2106 и Москвич-412 се сблъскаха челно, ето кой се оказа по-здрав ВИДЕО

  • 01.01.2021 9:50 /
  • 14231 /
  • 1
ВАЗ-2106 и Москвич-412 се сблъскаха челно, ето кой се оказа по-здрав ВИДЕО

В канала ddKaba в мрежата се е появило интересно видео. В него блогърът е решил да провери кой от двата автомобила - ВАЗ-2106 или Москвич-412 ще се окаже по-издръжлив при челен сблъсък, съобщават световните издания.

Състоянието на двата автомобила преди сблъсъка е задоволително, приблизително еднакво. Първият, ВАЗ-2106, е оборудван с 1,3-литров двигател с мощност от 70 к.с. Вторият е Москвич-412, като колата се задвижва от 1,5-литров агрегат с мощност от 75 конски сили. Разбира се, има и някои нюанси.

Например, ВАЗ-2106 има скоростна кутия, закрепена към пода. При удар тя може да отиде нагоре или надолу, което води до деформация на корпуса. Москвичът има по-яко желязо, което означава, че трябва да е по-надежден, но дали това наистина е така?

По време на експеримента автомобилите са поставените в противоположните страни на гаража. Сблъсъкът е зрелищен, а резултатът от случилото се всъщност е трудно да се предскаже.

Вижте как e изглеждал луксозният Москвич за Западна Европа СНИМКИ

Както се е оказало, и двете коли не са се представили много добре. И ако във ВАЗ-2106 за водача и пътниците все пак би имало шанс да оцелеят, то при Москвича това определено не е така.

Външно ВАЗ-2106 изглежда много по-зле, но само до момента, в който блогърът не поглежда в салона на другата кола. От удара двигателят е влетял в салона, а воланът така се е огънал, че при евентуален водач, той не би имал никакъв шанс за оцеляване.

Каросерията на Жигули буквално се е сгънала наполовина, но предната част не е пострадала толкова много, което е позволило на блогъра да даде победата на ВАЗ. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • бомбето
    02.01.2021 17:18
    все пак ваза е италианска модификация от 60-те , а моковеца опелска от 40-те