Уникална битка: Запорожец с електродвигател победи Tesla ВИДЕО

 • 10.09.2021 9:50 /
 • 9256 /
 • 3
Уникална битка: Запорожец с електродвигател победи Tesla ВИДЕО

Електромобилите от американската марка Tesla неведнъж са доказвали превъзходството си над останалите представители на сегмента. Известната електрическа кола обаче не е успяла в двубоя си с Запорожец - това се вижда в ново популярно видео в мрежата.

Интересният видеоклип е публикуван в YouTube канала Twin Bdttery technology, където самоделен електрически ЗАЗ-965, разработен от украински ентусиаст, е участвал в драг състезание с Tesla Model S в P85 модификация.

В първите секунди на човек му се струва, че този малолитражен автомобил е обречен на провал. Запорожецът обаче разчупва стереотипите и с лекота се справя с известната калифорнийска кола.

Продават розов "гърбат" Запорожец, цената е шокираща СНИМКИ

Лидерството си Запорожецът обаче успява да задържи само до скорост от 110 км/ч. След тази граница Model S поема водачеството. Според разработчика, след достигането на тази стойност той е трябвало да намали скоростта, вместо да я увеличи, тъй като автомобилът все още не е в състояние да издържи на прекалено голямо натоварване.

Въпреки това авторът работи по машината и възнамерява да постигне още по-вълнуващи резултати в близко бъдеще.

Запорожецът, който участват в състезанието, е оборудван с електродвигател от първото поколение на Nissan Leaf. Ускорява до сто за 4,4 секунди.

Запорожец победи Tesla в интересно съревнование СНИМКИ

 

Американският електромобил се нуждае от 6,3 секунди, за да премине тази точка (въпреки че според спецификациите Model S ускорява за 5,6 секунди от 0 до 100 км/ч).

Видеото се е получило много ефектно. Украинският енсусиаст обещава следващия път да покаже своето творение срещу по-мощния Tesla Model S P100D. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Стара съветска сказка
  10.09.2021 16:30
  Запоътр бивайки по-лек водил за малко и само до 110км/ч, а после въпреки че е 3 пъти по-лек изостанал и се нуждае от основен ремонт
 • Нова Българска сказка
  10.09.2021 18:26
  Този който е написал този пасквил проверява ли сутрин дали цървулите са на местото тъй като потурите падат като на Славуца върху диванчето....И когато се събуди краката му боси някой откраднал чорапите от краката докато е спал........Събуди се Българино.......????
 • ъъъ
  11.09.2021 7:01
  Много тъпо изпълнение...