Снимаха новия "Звяр " на Тръмп: 5 факта за лимузината на президента на САЩ. По-яка ли е от тази на Путин? (СНИМКИ/ВИДЕО

 • 25.09.2018 11:35 /
 • 5493 /
 • 3
Снимаха новия "Звяр " на Тръмп: 5 факта за лимузината на президента на САЩ. По-яка ли е от тази на Путин? (СНИМКИ/ВИДЕО

Президентът на САЩ най-накрая получи новия си "Звяр", така наричат лимузината на държавния глава в страната. Ето какво е известно за автомобила. 

Колата трябваше да бъде предадена на Доналд Тръмп още през август тази година. Но Секретната служба се забави с изпитанията, избавяйки лимузината от всичките ѝ детски болести и дефекти. Ето какво може да се намери като информация в интернет за новата лимузина на Тръмп. Службата за сигурност традиционно не говори за лимузината на президента на САЩ. 

1. Тя е по-дълга и тежка от Аурус Сенат  

Дори с невъоръжено око се вижда, че Beast ("Звярът") на Доналд Тръмп е по-дълъг от лимузината на Владимир Путин. Затова пък руският президент се премести в Аурус Сенат още през май, а Тръмп трябваше да чака до края на септември, а до тогава да се вози на колата на предшественика си Барак Обама. По неофициални данни, дължината на лимузината на Тръмп е около осем метра, докато Аурус Сенат е дълъг само 6630 мм. Теглото на американската лимузина, според специалистите, е между 6800 и 9000 килограма. Теглото на руската лимузина - 6205 кг.

2. Най-защитената 

The Beast се смята за най-защитения автомобил в света сред колите за превоз на граждански лица. Бронираната каросерия е способна да издържи директно попадение от всякакво стрелково оръжие, включително и снайперови пушки с голям калибър и специални патрони. Колата е снабдена със средства за защита от ядрен взрив, химическо и биологическо оръжие. На борда има запас от кръв за преливане на държавния глава. Лимузината е способна да разпръсква около себе си облак от сълзотворен газ, да изгради димна завеса и да пуска електричество по дръжките на вратите.  

На фона на това системата за погасяване на огъня или колелата с кевларни вложки не учудват никого. Аурус Сенат също има система за потушаване на огъня и специални гуми, които дори пробити позволяват на колата да се движи със скорост от до 80 километра в час.  

3. Това не е Cadillac!

Както и преди, обликът на колата е приближен до серийните модели на премиум марката. Отпред и отзад "Звярът" действително прилича на Cadillac CT6, но конструкцията му с него няма нищо общо. Колата е построена на базата на тежък пикап, чиято рама е била разпъната. Всичките панели по каросерията и оптиката са оригинални, нямащи нищо общо със серийните автомобили.  

4. Скъпотия! 

През 2014 година концернът General Motors спечели търг за 15.8 милиона долара. Договорът предвижда "Фаза 2 и 3 от създаването на парадна лимузина". Впрочем, той не включва оборудването на автомобила със специални средства и средства за комуникации. С това от началото на годината се занимаваше Секретната служба на САЩ, която планираше да започне да вози Тръмп с новото возило още през август. 

5. Ядосвате се от задръстванията по пътищата? Погледнете Тръмп! 

За първи път новият "Звяр" бе спипан по време на визитата на Доналд Тръмп в ООН, където той участва в Общото събрание на организацията. На клипа се вижда какви безпрецедентни мерки за сигурност са предприети и какъв огромен брой различни транспортни средства влизат в официалния "домашен" кортеж на президента на САЩ.  

За разлика от "Звяра", автомобилната марка Аурус ще може да си я купи всеки, който поиска, само че няма да бъде във варианта, в който се вози Владимир Путин.  

През следващата година автомобилът на Путин ще бъде изложен в рамките на автомобилния салон в Женева. Там едва ли ще може да бъде видян "Звярът" на Тръмп. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • али баба
  25.09.2018 21:21
  със средства за защита от ядрен взрив,.....................ДО ТУК ЧЕТОХ ,,,,,,ЯДРЕН ВЗРИВ..................КОЙ ИДИОТ НАПИСА ТОВА.......ПРИ ЯДРЕН ВЗРИВ ТАРАМБУКАТА ТРЪННН НЯМА ДА НАМЕРЯТ НИЩО
 • Тихомир Томов
  25.09.2018 22:13
  Да питат Рафик Харири Премиера на Ливан , който притежаваше най-защитения автомобил по това време 2005 г . Камикадзето го изпари заедно с кортежа , а ямата бе 30 м широка и 10 м дълбока в центъра на Бейрут !
 • Някой
  25.09.2018 22:50
  Както казва Тихомир...не са решили... Просто има лесни и много трудни мишени. Но 100% гаранция - НЯМА.