Лада Нива с мощност 1250 к.с. удивлява с ускорението си ВИДЕО

  • 24.10.2019 10:20 /
  • 74048 /
  • 0
Лада Нива с мощност 1250 к.с. удивлява с ускорението си ВИДЕО

Тази „луда“ Нива има поразителна мощност и е в състояние да остави след себе си много суперколи.

Външността на турбо Нивата не разкрива особено скрития й потенциал. Да, колелата в новите арки, огледалата и решетката на радиатора са различни, но очевидно никой няма да си завърти главата, ако я види на паркинга. Но всичко ще се промени, когато стартира двигателя на автомобила!

Нивата е съвместно творение на украински специалисти по тунинга и полската фирма VTG - Lada Niva LSx Turbo 4 × 4. Наистина, от оригиналната Нива е останал само корпусът. Под капака на този "снаряд" е поставен 6,4-литров V8 от Corvette. Двигателят е съществено модифициран и оборудван с турбина Precision. В „първоначалната“ конфигурация агрегатът има мощност 1250 к.с., но моторът може да достигне и до невероятните 2500 к.с.!

Тази Лада Нива идва директно от бъдещето ВИДЕО

Естествено, шасито на такава Niva също е напълно преработена. Предната ос е от Chevrolet, задната е от пикап на Ford, а кормилната уредба е взаимствана от BMW.

Вижте най-скъпата Лада Нива в историята (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ускорението до 100 км/ч тази удивителна турбо Niva достига само за 2,31 секунди, а след 6 секунди скоростта вече ще е 200 км / ч! Ако не беше това видео, би било много трудно да повярваме всичко това. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ