Драг гонка: Jeep Wrangler и Mercedes-Benz G-Class срещу Land Rover Defender ВИДЕО

  • 07.03.2021 9:20 /
  • 5698 /
  • 0
Драг гонка: Jeep Wrangler и Mercedes-Benz G-Class срещу Land Rover Defender ВИДЕО

Блогърите от канала Carwow в YouTube са организирали драг състезание между Jeep Wrangler Rubicon, Mercedes-Benz G 350 d, нов и класически Land Rover Defender.

Всъдеходите са тествани в съответствие с критериите на суперколите: изпитанията включват четвърт миля шофиране от място, паралелни летящи стартове и оценка на спирачната ефективност.

Jeep Wrangler е единствения от четирите автомобили, оборудван с бензинов двигател. Под капака има "турбо четворка" 2.0 с мощност от 272 конски сили и въртящ момент 400 Nm. Машината работи с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Американският всъдеход тежи само два тона и струва 45,4 хиляди лири.

На другия полюс е Mercedes-Benz G-Class - дори във версията 350 d, немският всъдеход ще струва 96 хиляди лири стерлинги! Той е оборудван с шестцилиндров двигател с мощност от 286 конски сили (600 Nm) турбодизел с обем 2,9 литра в тандем с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Теглото е 2,5 тона.

Вижте как Tesla преминава трудния лосов тест в реалния живот ВИДЕО

Новият Land Rover Defender в базовата версия е оборудван с 2,0-литров турбодизел Ingenium с мощност от 240 конски сили и въртящ момент от 430 Nm. Трансмисията е  8-степенна автоматична, тегло - 2,4 тона, цена - 56 хиляди лири.

Вижте кой победи в дърпане между Tesla Model X, Hummer H1 и Ford F-450 ВИДЕО

Като контраст срещу съвременните джипове е поставен класически Defender е с 2,2-литров турбодизел с мощност от 122-конски сили (360 Nm) и 6-степенна механична скоростна кутия. Рамният Land Rover тежи 2,1 тона, но струва само 33 хиляди лири - почти три пъти по-евтино от Gelenevagen.

На разстояние от четвърт миля победителят е определен с помощта на фотофиниш, но в другите дисциплини лидерът е недвусмислено определен.

Wrangler Rubicon е показал отлично ускорение, въпреки че ограничителят на скоростта от 100 мили в час е попречил на американския всъдеход в гонките от движение. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ