454 тона - ще се справи ли с първото си изпитание електрическият пикап на Ford?

  • 25.07.2019 7:00 /
  • 455 /
  • 0
454 тона - ще се справи ли с първото си изпитание електрическият пикап на Ford?

Броят на електрическите автомобили се увеличава не с дни, а с часове, и скоро към тях ще се присъедини още един. Ford преди няколко месеца обяви работата си над пикап на батерии, а днес показа и първия прототип в действие. 

Електромобилът е известен със своята тяха, чийто максимъм въпросната техника развива почти мигновенно. Именно това и демонстрира предсерийния електрически пикап Ford F-150, който бе врпегнат да тегли 10 железопътни вагона. 

Двуетажните вагони са натоварени с 42 пикапа Ford F-150, което позволи общата маса "на прицепа" да достигне 454 тона. Но такъв товар под управлението на главния инженер на проекта Линда Чжан пикапът почти не отрази и с лекото се мръдна от мястото си.  

Преди дебюта на модела на батерии ще се появи хибриден вариант на най-популярния модел на Ford и чак след това ще се появи серийният електрически F-150. Премиерата му е след няколко години. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ