Защо много шофьори се отказват от поставяне на защита на картера

  • 08.08.2020 9:20 /
  • 5802 /
  • 1
Защо много шофьори се отказват от поставяне на защита на картера

Днес инсталирането на защита на картера на автомобила се явява една от най-популярните допълнителни опции.

Паралелно с това расте броят на хората, които се отказват от този аксесоар и освен това настоятелно препоръчват на колегите си зад волана да направят същото. Време е да разберем защо много водачи не приемат защитната конструкция.

Пластина за защита на картера на автомобила може лесно да бъде закупена в почти всеки магазин. Те се продават и от официални дилъри, които предлагат да доставят "щита" като една от допълнителните опции.

Всичко това се прави с цел допълнителна печалба. При незадълбочено запознаване с темата, шофьорите остават с впечатление, че инсталирането на такава защита наистина има само предимства. Всъщност това не е съвсем така.

Как да проверите грешките на автомобила без оборудване

Когато съвременните автомобили напуснат конвейера, те много често вече имат изграден в завода пластмасов предпазител на картера. Много водачи решават да го сменят с друг, който е метален. В редица ситуации това може да се окаже зловещо и трагично за намиращите се в салона на колата. Работата е там, че пластмасата като основен материал в заводските версии на защитната конструкция е избрана не само поради икономия.

Защо на покрива на автомобилите се поставя загадъчната перка СНИМКИ

Съвременните машини са проектирани да бъдат максимално безопасни. Подрамката, върху която е монтиран двигателят, е направена по такъв начин, че в случай на сериозна катастрофа, моторът да не влезе в салона, а да падне на земята.

Разбира се, това не винаги се случва по този начин, но в конструкцията е предвидено точно такова развитие на събитията. В този случай пластмасовият стандартен "щит" на картера не може да се превърне в проблем, но същото не може да се каже за металния.

В резултат на това, когато е монтирана защита на картера различна от заводската, голяма е вероятността в случай на сериозен инцидент двигателят да отиде в посока на салона, което може да причини сериозни наранявания на човек и дори да доведе до смърт. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Боримир
    09.08.2020 16:27
    по-глупава статия не съм чел, голама част от т.нар."кори" са тенекиени и при не дай боже инцидент тя ще се къса- не може да удържи мотор с тегло 150 кг!