Вижте може ли да се зареди електрическа кола със соларни панели в движение ВИДЕО

 • 14.06.2020 9:50 /
 • 11797 /
 • 3
Вижте може ли да се зареди електрическа кола със соларни панели в движение ВИДЕО

Блогърът от YouTube ItsYeBoi, който е собственик на Tesla, е решил да изпробва нов метод за зареждане, който да се използва директно по време на шофиране. Той е закупил ремарке, инсталирал е соларни панели върху него (общият бюджет е около 2500 долара) и е свързал този генератор към Tesla Model 3.

Теоретично тази конструкция трябва да позволи да се пътува практически без спиране, особено в слънчев ден.  

Има обаче проблем: дори при използване на ефективни батерии, презареждането ще се случи доста бавно. Освен това ремаркето също увеличава разхода на енергия, тъй като увеличава масата и се отразява на аеродинамиката на автомобила.

Tesla доказа, че електрическите автомобили не се страхуват от дълбоки локви ВИДЕО

Експериментът е показал, че слънчевите панели генерират мощност от около 800 волта. Съответно, за пълното зареждане на Tesla Model 3 ще са необходими около 80-100 часа (в зависимост от облачността). При десет часа слънчева светлина на ден се оказва, че само едно зареждане ще отнеме около десет дни.

Проблемите не свършват дотук. Контролиращата система на Model 3 просто няма да позволи на батерията да се зарежда, докато се движи (тоест, когато се разрежда). Съответно, за да се дозарежда в движение, трябва да се направят промени в софтуера. Но дори и в този случай ефектът от презареждането може да бъде премахнат от увеличеното аеродинамично съпротивление.

Това не е ВИДЕО от филм на ужасите, а "подивяла" Tesla на пътя

Извод: зареждането на електромобила в движение със соларни панели е утопия. От друга страна, дори такава примитивна опция ще позволи леко да се увеличи заряда по време на спиране, което също може да бъде полезно. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Пешо
  14.06.2020 17:06
  Тъкмо научих магарето да тегли голямата каруца , а то взе че умре. Защо хора без капацитет се мъчат да ОТМЕНЯТ сър Исак Нютон
 • Волта, вата...
  14.06.2020 21:21
  Карай да върви!
 • Б. М.
  15.06.2020 5:46
  800 волта мощност? К'о е туй?