Tesla доказа, че електрическите автомобили не се страхуват от дълбоки локви ВИДЕО

  • 07.12.2019 10:20 /
  • 3935 /
  • 0
Tesla доказа, че електрическите автомобили не се страхуват от дълбоки локви ВИДЕО

Компанията Tesla сподели видео от тестването на електромобилите относно хидроудар. Експериментът е проведен в новия завод Gigafactory 3 в Шанхай. Седанът Tesla Model 3 преминава през водната среда без проблеми, въпреки че в един момент нивото на водата достигна половината колело.

Всички електрически връзки в автомобилите „на батерии“ са изолирани от влага, така че изправните електрически автомобили могат да се справят с водни прегради дори по-добре от автомобилите с традиционните двигатели с вътрешно горене.

Tesla и Илон Мъск изумиха целия свят с новия пикап Cybertruck! ВИДЕО

„Не ви съветвам да правите това нарочно, но ако е необходимо, Tesla Model S може спокойно да плава известно време. В същото време колелата работят като корабни витла “, заяви Илон Мъск в Twitter преди три години. И въпреки че в този видеоклип е показан друг модел на марката, можете да сте сигурни, че дори и в дълбок брод, електрическият автомобил не се страхува от хидроудар.

Вижте как Tesla Model 3 и Mazda CX-30 изпълняват трудния лосов тест ВИДЕО

Водата плаши шофьорите на електрически автомобили на инстинктивно ниво и това не е изненадващо, защото това е почти най-добрият проводник за тока, който буквално обкръжава човека в машината. Дори да няма опасност за самия човек, какво ще стане, ако водата причини късо съединение и електрическият автомобил напълно излезе от строя? Това видео с Tesla Model 3 трябва да намали подобните страхове. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ