Сигурен начин, чрез който се разбира дали авто маслото е фалшиво

  • 28.11.2020 9:50 /
  • 3522 /
  • 1
Сигурен начин, чрез който се разбира дали авто маслото е фалшиво

В съвременния свят буквално всичко се фалшифицира. Това се прави от не твърде съвестни и честни хора с цел материална изгода. Най-лошото е, че такива фалшификати могат да причинят сериозна вреда на други хора.

Например това гарантирано ще се случи, когато става въпрос за смяна на автомобилно масло. В тази връзка много хора се интересуват от отговора на въпроса: възможно ли е по някакъв начин бързо и надеждно да се разпознае фалшивото масло?

Съществува надежден способ за проверка, но не е най-лесният. Мнозина, разбира се, ще ви препоръчат внимателно да проучите продукта. И това наистина е полезно! Но от друга страна, абсолютно всички елементи на опаковката от производителя лесно се фаршифицират. Включително, да изглежда, че този продукт никога не е бил отварян.

3 прости начина да спрете колата, ако спирачките откажат на пътя

Измамниците обаче допускат една и съща грешка в 9 от 10 случая. Става въпрос за точността на измерване на съдържанието в опаковката. Фабричният робот, който разлива маслото в опаковката, не греши в това отношение с нито един грам. Същото не може да се каже за човек.

Защо под капака на колата е закачен стикер "1,4%" и какво означава

Измерва се тежестта на кутията с маслото. След това се изсипва маслото в чист съд и се измерва. След това се измерва празната опаковка и изваждаме нейната маса от общата, като по този начин получаваме тежестта на маслото.

Сравняваме стойността с това, което е указано на опаковката. Ако забелязвате разлика, тогава има всички основания да се заключи, че сте попаднали на фалшиво масло. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Леле мале
    29.11.2020 21:46
    От къде ги намирате тези фантазьори бре, няма как един литър да е равен на един килограм ??????