Основните грешки на шофьорите в случай, че ги спрат катаджии

  • 29.08.2019 9:50 /
  • 21443 /
  • 0
Основните грешки на шофьорите в случай, че ги спрат катаджии

Всеки шофьор е от време на време спиран от полицията на пътя. Това е неизбежно. Основното в случая е да не правите грешки. В противен случай вие не само ще загубите много време, но и можете да бъдете глобени. Има поне осем грешки, които шофьорите правят, когато са спрени от катаджии.

Излизане от колата без покана

Полицейският служител, ако има необходимост, може да предложи на шофьора да излезе от автомобила. Но иначе водачът може да остане зад волана и да общува с него през отвореното стъкло. Ако излезете веднага от колата, полицаят може да ви заподозре за нещо.

Оправдавате се

Не бързайте да се оправдавате пред полицая, който ви е спрял. Не е много хубаво. Освен това може да не сте били спрени изобщо поради причината, заради която се извинявате. Затова нашият съвет - не бързайте да "си показвате картите".

Подкуп на пътя

Законодателството предвижда редица мерки не само за получаването на подкуп, но и за даването му. По-добре не поемайте риска, а заплатете глоба, ако вече сте нарушили правилата на пътя. В противен случай последствията могат да бъдат много по-печални.

Специалист посъветва нагледно във ВИДЕО как да седим правилно в колата

Съгласявате се с нарушение на правилата, а всъщност не сте го нарушавали

Полицаите също са хора, което означава, че и те могат да грешат. Ако сте сигурни, че не сте нарушили правилника, поискайте това да бъде записано в протокола и потърсете доказателства за вашата невинност. Това могат да бъдат записи на камери за видеонаблюдение, видеорегистратор, свидетели на инцидент.

Признавате си, че сте пил

При някои хора алкохолът от кръвта може да бъде отстранен от кръвта по-дълго от обикновено. Следователно, ако сте пили например предишния ден и си признаете, полицаят все пак може да ви изпрати за медицински преглед, който ще покаже положителен резултат. Тогава ще бъде трудно да докажете невинността си.

Излишни нерви и емоции

Някои шофьори, когато бъдат спрени от полицията, започват да блъскат, да заплашват да им свалят пагоните и т.н. Това е лош метод за комуникация с органите на реда. Така само можете да се сблъскате с неприятности. Полицаят може да ви е спрял формално, но след такъв старт на разговора той ще реагира и щесе отнесе по не много положителен начин към вас.

Сензорните екрани в автомобилите са по-опасни от бутоните, ето защо (СНИМКИ)

Да се хвалите с познаване на законите ...

Случва се шофьорите, чувствайки своята невинност в нарушение на правилата за движение, да започнат да доказват това пред катаджиите. Освен това те се позовават на буквите на закона и думите на някой адвокат. Неправилен начин на поведение. Ако смятате, че не сте нарушили правилата за движение - пишете за това в протокола.

Впрочем, понякога полицаите признават грешките си. Но това се случва, ако разговаряте с тях спокойно, без нерви и аргументирано.

Избягвайте шегите

Да имаш чувство за хумор е много добре. А да можеш да се шегуваш по подходящ начин е още по-добре. Полицията върши своята работа. Те просто физически не могат да поддържат хумористичен разговор с всеки спрян шофьор. Общувайте с полицаите уважително, спокойно, без ласкателство, нахалство и шеги. Ако той ви пусне и ви пожелае спокойно пътуване, просто му пожелайте приятно дежурство. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ