Определиха кои са най-надеждните коли на пазара СНИМКИ

  • 28.09.2019 9:20 /
  • 7412 /
  • 0
Определиха кои са най-надеждните коли на пазара СНИМКИ

Рядко се случва човек, избирайки автомобил, да не се интересува, освен всичко друго, от нивото на неговата надеждност.  Резултатите от поредното ежегодно проучване Driver Power, отразяващо удовлетворението на собствениците на автомобили от своите машини в пет категории наведнъж, бяха публикувани от авторитетното британско издание Auto Express.

Според изданието, десетки хиляди хора са участвали в поредица от анкети, които определят най-надеждните автомобили.

Сред кросоувърите и всъдеходите, първото място според проучването заема Lexus RX от настоящото поколение: индексът на удовлетвореност от него е с впечатляващите 96%. По-малко от 10% от анкетираните откриват някакъв вид неизправност в RX, като най-често те са били свързани с корпуса.

На второ място е настоящият Kia Sportage, който е с много малко зад лидера: неговият рейтинг е 95,8% и се отбелязва, че по-голямата част от неизправностите са били наречени "незначителни".

Третата позиция е заета от Kia Sorento с резултат от 95.66%, а като слабо място са назовани електрическите компоненти.

В допълнение към по-горе споменатите, десетката на най-надеждните всъдеходи включва предишното поколение на Lexus RX, Lexus NX, настоящата Toyota RAV4, Skoda Yeti, предишното поколение на Kia Sportage, първият Volvo XC60 и Suzuki Grand Vitara.

5 полезни функции в автомобилите, за които собствениците им забравят

В категорията „Семейни автомобили“, най-надеждната машина, според британското издание, е новата Toyota Prius, която бе на трето място през миналата година.

Третото поколение на Toyota Avensis се настани на второ място, въпреки факта, че 18% от анкетираните собственици споменаха някои проблеми с двигателя, а на трето място е хечбекът Lexus CT с рейтинг на надеждността от 94%.

В челната десетка също така са включени Volvo V40, Hyundai i30 и Mercedes-Benz A-Class от предишните поколения, настоящите VW Passat, Skoda Superb и Honda Civic.

Кои са най-добрите мобилни приложения за автопътешественици

Сегментът на компактните автомобили се оглавява сред британските собственици на коли от Fiat Panda: те харесват ниската му цена и са забелязани само 7,4% неизправности.

Второто място е за Toyota Yaris (9.2% от собствениците споменават проблеми, главно в електрическата част), третото е за Toyota Aygo.

В допълнение към тях, в Топ 10 влизат Honda Jazz, Kia Rio, Hyundai i20, Kia Venga, Mini, Honda Jazz от предишното поколение и Hyundai i10.

Сред всички нови автомобили като цяло (в проучването са участвали британци, които притежават автомобила от година или по-малко), Toyota Prius отново е начело, преди всичко поради високото качество на сглобяване и ниските разходи за поддръжка. Второто място е дадено за седана Lexus IS (едва 4,2% от анкетираните споменат за повреди, главно в двигателя и спирачките), на трето място е Lexus RX, чийто рейтинг се оказа по-нисък от колегата с четири врати само с 0,05%.

В десетката влизат Kia Sportage, Kia Sorento, Lexus NX и CT, Fiat Panda, Mazda MX-5 и Toyota Yaris.

Накрая, експертите от изданието са анализирали и пазара на употребявани автомобили. Лидер тук отново се оказа кросоувърът Lexus RXот сегашното поколение, второто място е за седана Lexus GS с рейтинг от 95.18%, а третото - за Toyota RAV4 (94.68%), произвеждан от 2012 до 2018 година.

В допълнение към тях списъкът включва Toyota Avensis, Toyota Auris, Jaguar XF, Volvo V40, Toyota Verso, Skoda Yeti и Nissan Leaf. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ