Може ли да се продължи пътуването при теч в радиатора

 • 18.05.2019 9:00 /
 • 2877 /
 • 4
Може ли да се продължи пътуването при теч в радиатора

Всеки теч в охладителната система не позволява на автомобила да продължи движението. Особено ако говорим за спукан радиатор. Възможно ли е все пак да се стигне на собствен ход до спасителен сервиз? Наистина ли трябва да чакате евакуатор на пътна помощ и да се изръсите солидно? 

Първо, трябва да се успокоите и да съберете мислите си и след това да локализирате теча. Ако причина за изтичането на охладителната течност е един от маркучите, тогава няколко скоби от скоби, отвертка и клещи ще ви позволят да стигнете до автосервиза.

Три предмета, които веднага трябва да изхвърлите от багажника

На ваша страна е и времето. Вече е пролет и метеорологичните условия позволяват временно да се налее обикновена вода в системата и без никакви последствия да се доберете до дома. Необходимо е обаче да проверявате периодично херметичността на съединенията и да доливате вода при необходимост. 

 Експерти посочиха най-големите глупости, които вършат шофьорите при аквапланинг

Но какво ще стане, ако охлаждащата течност изтича от радиатора? Може да има три причини: фабрични дефекти, износване и механични повреди. Ако на мястото на заваряване се образува дупка, тогава имате късмет. Най-лесно е да се запълни такава дупка: уплътнител, "студена заварка".

Как да проверим горивната система на колата с 1 гумена ръкавица

Ситуацията се усложнява, ако е спукана дюзата: на много съвременни радиатори тя е направена от пластмаса. Тогава ще се наложи дълго да замазвате пукнатината и успоредно с това да се направи плътно свързване на маркуча към радиатора. При пристигането в сервиза най-вероятно ще трябва да се смени и гуменото изделие. 

При тези 5 коли ангренажната верига се къса по-бързо

Но най-големият проблем е дупка от камък в клетките на радиатора. В този случай само технически обучен водач може от подръчни материали, да блокира теча и да се добере до сервиза. 

Трябва да се помни обаче, че всяко "спешно ремонтиране" на охладителната система е временно решение./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • ппп
  18.05.2019 11:25
  близачи, не знам дали някой ви го е казвал, но вие сте уникално тъпи парчета.....
 • ДЯДО КАРАКОЧ
  18.05.2019 11:40
  Демек,с една дума отивай в оторизиран сервиз.Там дерат много нежно.А най - простото нещо е да имаш в багажника "Laek stop"Течността е от типа "излей и забрави".Само трябва да е в достатъчно количество.
 • Edin
  18.05.2019 20:35
  Както вече е писал : ППП- близачи, не знам дали някой ви го е казвал, но вие сте уникално тъпи парчета..... Но всъщност въпроса е : вие ли сте тъпи че пишете ГЛУПОСТИ или ние че ви ги четем ????
 • наблюдаващотдалеч
  19.05.2019 17:10
  Близ-издание списвано от идиоти и харесвано от такива. Другите го четем, за да се изкефим от разликата с тях и изучаване на простащината.