При тези 5 коли ангренажната верига се къса по-бързо

 • 07.05.2019 10:00 /
 • 12134 /
 • 4
При тези 5 коли ангренажната верига се къса по-бързо

Ресурсът на ангренажната верига на всяко превозно средство зависи пряко от качеството на моторното масло, използвано за автомобила.

Трябва също да се има предвид, че колкото по-силен е двигателят, толкова по-малък е експлоатационният живот на ангренажната верига. Ето защо в малките, но мощни автомобили често се налага по често да се сменя този елемент. 

5 златни правила за дълъг живот на гумите

Според някои автомобилисти, има 5 коли, експлоатационният живот на ангренажната верига е малко по-малък от тази на други превозни средства.

Според някои автомобилисти, има 5 коли, експлоатационният живот на ангренажната верига е малко по-малък от тази на други превозни средства. 

Три предмета, които веднага трябва да изхвърлите от багажника

Сред тях са УАЗ «Патриот», Volkswagen Tiguan, Skoda Octavia, Audi A3 и SsangYong Actyon.
Причината за по-краткия експлоатационен срок на детайла е в производствените характеристики, обявени от конструкторите.

Но независимо от това, трябва да разберете, че много зависи от стила на шофиране, както и от това как шофьорът се грижи за колата си. Освен това си струва да се вземе предвид качеството на новата верига, инсталирана по време на последната подмяна.

Така или иначе, собствениците на посочените по-горе модели по-често ще трябва да проверяват състоянието на веригата за износване и, ако е необходимо, да извършват своевременно нейната замяна./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Верига или ремък
  07.05.2019 10:30
  Моля уточнете - верига или ремък имате предвид...
 • Глупава статия
  07.05.2019 10:52
  Слагате веригата с маслото в съдина на котлона да ври докато веригата омекне , ще имате вечна верига и няма да има нужда от смяна .
 • 111
  07.05.2019 12:53
  Няма какво да уточняват.Това на снимката на ремък ли прилича...Веригите също понякога се късат основно поради счупени обтегачи ,но много време преди това има много звукове подсказващи какво става.
 • kusmet
  07.05.2019 22:21
  Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g