Кои автомобили най-много и най-малко се обезценяват за 5 години СНИМКИ

  • 01.11.2019 9:20 /
  • 12761 /
  • 0
Кои автомобили най-много и най-малко се обезценяват за 5 години СНИМКИ

При амортизацията има две страни - добра и лоша. Хубавата е, че на вторичния пазар можете да купите евтино употребяван автомобил, който някога е имал много висока цена. А лошата е, че нова кола, купена за много пари, ще трябва да се продава доста по-евтино след няколко години.

Някои модели губят по-голямата част от стойността си през първите три до пет години експлоатация. Специалистите от iSeeCars са анализирали повече от 7,7 милиона обяви за продажби на автомобили и са определиха кои модели са се обезценили след пет години повече и кои по-малко.

Jeep Wrangler и Wrangler Unlimited губят най-малко от стойноста си в сравнение с останалите автомобили - те са станали абсолютни лидери, тъй като след пет години експлоатация стават по-евтини съответно само с 31,5% и 30%.

В петицата за най-изгодни  за първия им собственик автомобили влизат и три модела на Toyota - Tacoma (32%), Tundra (35,9%) и 4Runner (36,5%).

Основните грешки на шофьорите в случай, че ги спрат катаджии

Единствените спортни автомобили, които попадат в първите десет автомобила, които губят най-малко от цената си, са Porsche 911 (37,2%), Nissan GT-R (39,4%) и Subaru Impreza WRX (40%).

Според изследването на експертите от iSeeCars, автомобилите, олицетворяващи „лукс и екологичност“, се обезценяват повече от другите. Лидер в противоположната класация на колите, които губят най-много от цената си, е Maserati Quattroporte. След пет години експлоатация тя става с 72,2% по-евтина. Това е с 22,6% повече от средния показател на пазара.

На второ място се класира BMW Серия 7, която за пет години може да се продава само като се намали 71,3% от цената, когато е бил закупен.

6 прости съвета как да се предпазим от инциденти на пътя

Acura RLX (69.2%) е на трето място в този рейтинг, а Jaguar XJL (68.9%) на четвърто място.

Според изследването, електромобилите се оказват много неизгодни за първите им собственици. Nissan Leaf и BMW i3, например, за пет години губят 71% и 70,9% от първоначалната си стойност. При Chevrolet Volt нещата също не стоят много добре, тъй като за пет години машината става по-евтина с 68,1%.

Опитните купувачи винаги се ръководят от такива оценки при избора на автомобил. В този случай, разбира се, се вземат предвид и други параметри, като надеждността и предназначението на превозните средства.

Рейтингите, съставени от iSeeCars, са представени в галерията по-долу:

 

 

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ