Какво трябва веднага да направи шофьорът, ако електронният ключ от колата e бил изпран в пералнята заедно с дънките

  • 13.11.2018 12:30 /
  • 5485 /
  • 1
Какво трябва веднага да направи шофьорът, ако електронният ключ от колата e бил изпран в пералнята заедно с дънките

Какво само не е попадало в барабана на пералнята благодарение на джобовете! Документи, банкови карти, пари и слушалки. А колко пъти са се въртели ключове за врати в центрофугата - не се брои! Но какво ще се случи с електронния ключ на модерен автомобил, ако бъде изпран в пералнята, разказват експерти от avtovzglyad.ru.

Разбира се, нищо няма да се случи с металния накрайник - благодарение на стоманената основа и покритието със специални защитни сплави. Изпраните ключове за врати, например, не престават да изпълняват своите функции. Но с електрониката положението е съвсем друго. 

Какво трябва да знаете за смяна на моторното масло

От една страна, ключовете обикновено не се перат при най-екстремните програми на пералнята, тъй като те попадат в нея заедно с дънките или якето. Изваждайки от някой техен джоб току-що изпрания електронен ключ трябва да избършете сълзите си и да се концентрирате, защото е необходимо незабавно да извършите някои задължителни дейности.

Първо, извадете батерията възможно най-бързо. На второ място, след като разглобите ключа, е необходимо внимателно и старателно да обработите платката със спирт. това е крайно необходимо, защото след съприкосновението с праха за пране оловните съединения започват да се покриват със зелена патина, която ще убие микросхемата, око не бъде почистена превантивно. И трето: изсушете разглобения ключ с обикновен домакински сешоар. 

Казус: Откраднаха ми номерата на колата - какво да правя?

След като сте постигнали чистота и сте изсушили частите не бързайте да сглобявате електронната глава на ключа. Оставете платката да се охлади, сменете батерията и едва след това преминете към тестовете. След като сте извършили всички тези операции, има добър шанс да получите не само изключително чист, но и работещ ключ.

Как да избегнете инцидент, ако кола се движи срещу вас в насрещното

Спасителната операция обаче може да завърши с поражение, особено ако ключът отдавна е трябвало да бъде пенсиониран. Тогава ще трябва да потърсите втория ключ, но ако нямате такъв ще трябва да си вадите нов. И тук започва едно ходене по мъките, което освен много време ще ви погълне и солидна сума пари./avto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • дядо Каракоч
    13.11.2018 13:24
    Срещу скромната сума от само двеста лева се сдобиваш с чисто нов ключ.С пожелание следващият път да си пребъркваш основно джобовете.