Какво се чупи в колата, когато двигателят се стартира дистанционно

  • 30.11.2023 9:24 /
  • 4536 /
  • 1
Какво се чупи в колата, когато двигателят се стартира дистанционно

5 причини, поради които не трябва да използвате дистанционно стартиране на двигателя.

Автоматичното стартиране дава възможност на водача да спести време. Качва се във вече загрялата кола и започва да се движи. Но има някои нюанси, които трябва да имате предвид, когато използвате автоматична игра.

На шофьорите се препоръчва внимателно да претеглят плюсовете и минусите на автоматичното дистанционно стартиране, тъй като въпреки удобството има пет причини да не използват тази опция.

Потенциален риск от глад за масло 

Загряването на двигателя на празен ход може да увеличи вероятността от глад за маслото, което от своя страна може да повлияе на живота на двигателя.

Разреждане на акумулатора 

Всяко стартиране на двигателя води до загуба на мощност на батерията, а загряването му не възстановява напълно заряда на батерията, тъй като студеният акумулатор е лош зареден и едвам-едвам се затопля под капака.

Натрупване на нагар

Загряването на високи обороти и след това работата на празен ход може да доведе до натрупване на въглерод, ускорявайки износването на двигателя.

Износване на скоростната кутия

Въпреки че двигателят може да бъде загрят и водачът смята, че автомобилът е напълно подготвен за товарите, автоматичната скоростна кутия остава студена, което може да доведе до ускорено износване по време на динамично стартиране.

Глоби и оплаквания (възможно)

Продължителното загряване на колата, повече от 5 минути, може да доведе до оплаквания от съседи, които могат да се обадят в полицията, а това заплашва с глоба.

Оптималното решение е да използвате автоматично стартиране точно преди да започнете да шофирате, за да избегнете повечето от гореспоменатите проблеми.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Boss
    30.11.2023 11:45
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> https://mub.me/bioex