Как да шофирате безопасно през лятото

  • 11.03.2020 8:10 /
  • 718 /
  • 1
Как да шофирате безопасно през лятото

Лятото е идеалният сезон за дълги пътешествия. Не е нужно да се справяте с бури, дъжд, лоши условия на пътя и др. Времето е приятно и можете да свалите прозорците надолу и да се насладите на лекия бриз. Водачите обаче трябва да спазват съветите на специалистите за безопасно шофиране, особено през горещите летни дни. 

А те са:
1. Преди да предприемете пътуване, проверете внимателно всички нива на различните течности в колата
Прегледайте моторното масло, трансмисионната течност, антифриза и течността на чистачките на предното стъкло. Допълнете или ги сменете, ако е необходимо, тъй като това ще ви помогне да избегнете неочаквани повреди по време на шофирането. Специално моторното масло може да доведе до повреда на двигателя, ако не е с добро качество. То поддържа системата на двигателя на автомобила хладна и намалява триенето, което е от съществено значение през горещите летни месеци.

Кои са често срещаните грешки при миене на кола

2. Експертите също препоръчват да съхранявате кутия с дестилирана вода във вашия автомобил. Може да се използва за бързо охлаждане на прегрята кола. Не отваряйте капачката на радиатора след това, тъй като това ще създаде среда за високо налягане за увеличаване на точката на кипене. Отварянето ще доведе до бързо намаляване на налягането и ще доведе до разливане на врящата вода.

3. Дръжте авариен комплект. Уверете се, че имате комплект за спешни случаи, включително елементи като консумативи за първа помощ, фенерче с функционални батерии, кабели, ръкавици, бутилирана вода за пиене, някои закуски, основни инструменти за автомобили и др.

5 практични съвета за справяне със запотяването на прозорците в колата

4. Проверете гумите. Проверете внимателно налягането, износването и балансирането на гумите, тъй като тези аспекти могат да повлияят на разхода на гориво, като същевременно причинят неравномерно износване. Уверете се, че нивата на налягане съвпадат с тези, предоставени от вашия автомобилен производител, а не от производителя на гумите.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Гост
    15.03.2020 12:02
    Най безопасно се шофира като не шофитате.....другото е божа работа....хахахаха