Кои са често срещаните грешки при миене на кола

  • 29.12.2019 9:50 /
  • 12087 /
  • 0
Кои са често срещаните грешки при миене на кола

Човек, който работи в автомивка и е квалифициран служител, добре знае как е нужно да се измиват автомобилите. Такъв специалист ще може да направи колата наистина чиста и то без да навреди на машината.

Всичко това, обаче, далеч не винаги е вярно за хората, които решават да вземат маркуч с вода и сами да се справят с измиването.

 

1. Близък контакт

В никакъв случай не трябва да насочвате струята към колата под ъгъл от 90 градуса. Ъгълът трябва да е обезателно остър. Също така е важно да следите за разстоянието между машината и пръскачката. То не може да бъде по-малко от 15 сантиметра. Всичко това е необходимо, за да не се напука боята на колата.

 

2. Още повече повреди

Преди началото на измиването, много е важно да проверите корпуса и броните за повредени елементи. Малките проблеми върху боята или конструкцията могат да бъдат отправна точка за още по-големи щети в резултат на насочването на струята вода върху конкретното място.

Как сами да полирате колата си така сякаш току-що сте си я купили СНИМКИ

3. Предпазване на боята

Почистващите препарати за автомобилите в повечето случаи имат алкална основа. Това от своя страна означава, че не трябва да се допуска да попадат в лигавицата, дихателните пътища, очите и ушите. Силно се препоръчва да се погрижите и за защитата на ръцете.

Що се отнася до автомобила, почистващото средство може да повреди боята. За да не се случи това, необходимо е да измиете пяната 5-10 минути след нанасянето.

 

4. "Убийствена" струя

При миене на автомобил с маркуч (включително с пръскачка) силно се препоръчва да не насочвате струята към видовете сензори, които могат да спрат да работят заради това временно или постоянно. Освен това, определено не си струва да изливате вода върху решетката. В този случай има шанс просто да "залеете" колата. Радиаторните клетки могат да бъдат повредени.

Как бързо и евтино да премахнете драскотини върху пластмасата в салона на колата

5. Корозията

И накрая, не забравяйте, че водата е способна да ускори корозионните процеси. На първо място, това се отнася до споменатата вече боя и всякакви драскотини. Също така, уверете се, че след измиването водата не се е застояла на някое място в колата. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ