Как да се отървете от влагата в колата си през зимата

 • 09.12.2022 10:50 /
 • 84211 /
 • 2
Как да се отървете от влагата в колата си през зимата

Всеки знае че колата поема и абсорбира влага в елементите си. Има много причини за това, но в повечето случаи те могат лесно да бъдат отстранени.

През зимата повече дъждовна вода или сняг попадат в купето на автомобила чрез дрехите и обувките. Така не само се намокря тапицерията, но и стелките, които не изсъхват добре при ниски температури в колата.

Ако постелките са мокри, извадете ги и ги оставете да изсъхнат е съветът на експертите, пише auto-press.net. През есента и зимата е препоръчително да използвате гумени стелки. Това позволява бързото отстраняване на излишната вода от автомобила.

При товарене на неща в багажника също трябва да се внимава да се премахнат предварително остатъците от сняг и да се изтрият мокрите товари. Ако в превозното средство има твърде много влага, колата трябва да се проветри добре.

Ето каква е точната разлика между летни и зимни гуми и разумно ли е да ги сменяме

Ако искате бързо да изкарате влажния въздух от колата, можете да включите парното или да включите климатика. Компресорът на климатика извлича влагата от въздуха и я насочва навън. Няма значение какво температурата се задава в колата при това.

Този подход, обаче, работи само когато външната температура е минимум шест градуса и ако колата не е прекалено влажна.

Настройката "Размразяване" трябва да се избира за автомобили с климатик.

Влага се появява и в гаражи с лоша вентилация. Те могат да бъдат идентифицирани по влажни петна или локви по пода на гаража. Такива места за паркиране не дават възможност на автомобилите в тях да изсъхнат и насърчават образуването на влага върху и в колата. В краткосрочен план тук ще помогне добрата вградена вентилация.

Кои автомобили се обезценяват най-много и най-малко за 5 години употреба

Между капака и предното стъкло често се събират много листа и мръсотия през есента и зимата. Тя трябва да се отстранява редовно, в противен случай дренажът за дъждовна вода на нагревателя може да се запуши.

Листата също могат да се събират във вратите и задната врата, блокирайки отворите за оттичане на вода.

Можете да излеете малко количество вода в улуците, за да тествате канализацията. Ако водата спре, дренажните маркучи може да са запушени. След това водата може да влезе зад вътрешната обшивка в пространството за краката. Запушените маркучи трябва да се ремонтират в сервиза.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Гошко
  11.12.2022 12:42
  Можете да излеете малко количество вода в улуците, за да тествате канализацията. Божеее, това да не ви е къща на 3 етажа, хахахахаххахахаахахахаххаха
 • АЛЕКС
  12.12.2022 13:59
  Вие сериозно ли го мислите това което говорите Ако сега сте разбрали тези неща Мале колко сте бавни развиващи се И получавате пари за тези статии Е кажетеми колко сте сериозна медия Ужас