Как да познаем, че ни мамят на  бензиностанциите

 • 08.03.2020 10:20 /
 • 16663 /
 • 3
Как да познаем, че ни мамят на  бензиностанциите

Докато собственикът на автомобила плаща на каста горивото, много често безскрупулни служители на бензиностанцията могат да ви излъжат с до два литра бензин в колата, разкри изпълнителният директор на мултидисциплинарния  холдинг Goldman Group.

 "За да избегнете измама при зареждане на гориво на бензиностанция, трябва да зареждате с гориво в доказана мрежа, въпреки че дори и там това може да случи - например усукани колони. Говорим за дефектни броячи на колоните. Недобросъвестните служители променят настройките на машината и при зареждането с гориво тя показва точно толкова литри, колкото сте платили, но всъщност не добавя един или два литра. Това обикновено е невидимо за клиента ", предупреждава той.

Aвтомобилните екстри, които могат да доведат до негативни последствия

Понякога самите бензиностанции задържат бензин в маркуча, което също остава невидимо за клиента, допълва той. 

“Ето защо трябва да наблюдавате процеса и поведението на служителите, които често се издават чрез  нервно напрежение", предупреждава още той.

В допълнение, изпълнителният директор на Goldman Group препоръчва добро проучване на техническите характеристики и обема на резервоара на автомобила.  „Важно е почти всички производители да напишат в инструкциите вместимостта на резервоара. Не трябва да се изненадвате, когато европейски автомобил вкарва с четвърт повече гориво в гладко пълнене. Японските автомобили имат по-малко проценти грешки - около десет процента, руските марки позволяват около 15 процента “, каза той.

5 практични съвета за справяне със запотяването на прозорците в колата

Експертът отбеляза, че най-често производителите слагат "резервна доставка" на гориво, което дава възможност за известно време да пътуват до най-близката бензиностанция, след като светлината светне.  "Следователно трябва да се зареждате до горе резервоара, когато има риск да останете без гориво, добави той.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • КАК ДА ХВАНЕМЕ
  08.03.2020 14:17
  ГЕРБ КАТО КРАДАТ 100% ?
 • САМАЕЛ-САТАНА
  09.03.2020 17:12
  РЕДНО Е ОТГОВОРНОСТА ДА НОСИ СОБСТВЕНИКА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА, КАКТО ЗА НЕКАЧЕСТВЕНОТО ГОРИВО ТАКА И ЗА ФАЛШИВОТО ТАКОВА. ВСЕ ПАК ЛИЦЕТО ОПРЕДЕЛЯ ПОЛИТИКАТА НА ФИРМАТА КОЯТО ПРЕДСТАВЛЯВА СЪС САМИЯТ СЕБЕ СИ.
 • Бареков
  10.03.2020 6:04
  А Свинчо Пеевски - вашия ментор знае ли го това??