Как автомобилът ви винаги да мирише добре

  • 08.08.2019 9:00 /
  • 8586 /
  • 0
Как автомобилът ви винаги да мирише добре

Салонът на автомобила дори с отчитането на редовните измивания и почиствани в резултат на естествените обстоятелства не винаги може да се похвали с хубави миризми. 

Затова е напълно обосновано е да се използват така наричаните "ароматизтори". Аз също ползвах този способ за освежаване на въздуха в салона, докато мой приятел не ми разказа за алтернативно средство за ароматизиране - чаените пакетчета. 

Минусите на обикновените "ароматизатори"

Първо да разкажа, защо приятелят ми се отказва от всевъзможните купешки и специализирани средства за ароматизиране на автомобила. 

Първо, а това е и неговият основен мотив, те отделят силно химичен аромат, който някои гора просо физически не могат да понасят, а дргуте просто пък не могат да различат от естествените миризми. 

Второ, всичките по-естествени ароматизатори, по правило, или са по-скъпи, или просто не се справят със своята функция.

Чаената торбичка като ароматизатор 

Може да ви се окаже странно, но и аз пробвах този метод в колата си. Мога да потвърдя, че действително чаената торбичка работи. Само трябва да се вземе сух и ароматен чйх, за да може той не само да изпълнява ролята на освежител, но и да абсорбира влагата. 

Важно е да се отчете, че чаената торбичка не работи като ароматизатор вечно. Тя трябва да бъде сменяна един път поне на 2-3 месеца. Че е настъпил момента на смяната, ще се разбере по откровено слабия мирис. 

Що се отнася до местата на разполагане, то торбичката също може да се окачи на огледалото за задно виждане, като класическата елхичка. Ако все пак видът на пакетчето ви смущава и предизвиква смях в приятелите ви, то формата на пакетчето може да се смени с някакво по цивилно чувалче с материя с добра вентилация. 

Вариант е и употребата на специално изготвени ароматни треви. В този случай освен освежаване на въздуха вие ще се радвате и на благоприятния за вас ефект на аромотерапията.  

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ