Ето защо носенето на якета може да има опасни последици при шофиране

 • 11.12.2022 10:50 /
 • 5538 /
 • 2
Ето защо носенето на якета може да има опасни последици при шофиране

През мразовитата зима е голямо изкушението да останете с дебелото си яке в колата. Това е така, защото отоплението често не загрява автомобила достатъчно бързо. Но носенето на подплатените якета може да има опасни последици при шофиране с тях ако възникне пътен инцидент.

Ако седнете зад волана със зимно яке, безопасността ви е застрашена, а причината за това е ходът на колана, пише auto-press.net. По принцип предпазният колан трябва да прилепва плътно към тялото, за да може да осигури пълната си защитна функция при спешни случаи.

При дреха с дебела подплата коланът заплашва да се изплъзне и не може да предложи необходимото задържане на тялото при удар.

Дори рязкото спиране при скорост от само 16 км/ч - подобно на удар отзад в градския трафик - може да причини сериозни наранявания на меките тъкани като червата, черния дроб или далака и да доведе до вътрешен кръвоизлив.

Защо не трябва да избирате антифриза по цвят и какви са последствията

Децата винаги трябва да са закопчани в седалката или коша за новородено без яке. В идеалния случай напречната лента на колана обхваща плътно бедрата или бедрените кости при възрастни.

Съветът за тези на които им е студено в колата е - за да не се налага никой да мръзне в колата, се завийте след като сте поставили колана с допълнително одеяло или със съблеченото яке.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • нсп
  11.12.2022 19:41
  Няма ли да кажете кланът да е на голо,а за жените под циците и силикона...
 • Диан
  13.12.2022 8:09
  А още по-опасно е да се кара с гугла. Аз не мога да пресека пътя като пешеходец ако съм с гугла, те седнали коли да карат.