Ето как да предпазите огледалата на колите от капките дъжд и леда

  • 20.11.2020 9:20 /
  • 5718 /
  • 0
Ето как да предпазите огледалата на колите от капките дъжд и леда

Капките дъжд, натрупани на страничните огледала, могат сериозно да попречат на видимостта и по този начин да намалят безопасността при шофиране.

Още по-лошо е, когато стъклото на огледалата започне да замръзва през студения сезон. Струва си да се борите и с двете неприятни явления, ако не искате да останете без "очи" по време на шофиране.

Много от тези, които не знаят нито един начин за защита на огледалата, са принудени постоянно да ги избърсват с парцал. Излишно е да се споменава, че този подход за решаване на популярен проблем не може да се нарече много ефективен.

Можете да защитите повърхността на огледалата от капчици вода, като използвате хидрофобно средство. На пазара могат да се намерят голям брой специализирани препарати. Всички те струват пари, разбира се.

Никой не иска да добавя допълнителни разходи към личния или семейния си бюджет, както и никой не иска постоянно да изтрива покритите с вода огледалата за страничен изглед. Изходът от тази ситуация всъщност е изключително прост, може да помогне средсто, което притежават огромната част от мъжете.

Пет съвета за увеличаване на капацитета на багажника на колите

Става въпрос за обикновена пяна за бръснене. Можете също така да използвате и гел за бръснене. И двете категории козметични средства притежават необходимите свойства. За нанасянето на импровизираното хидрофобно средство са необходими хартиени салфетки или кърпи.

Можете също така да използвате и чисти парцали, но те се справят с поставената задача малко по-зле, като в този случай ще е необходимо повече пяна или гел, което също не е много добре.

Ето какво се случва, ако карате колата си без амортисьори (ВИДЕО)

И така, нанасяме малко количество пяна, който се втрива в огледалото със салфетка. Трябва да се разтърква добре и старателно, като се разпредели равномерно веществото по цялата отразяваща повърхност.

Търкането продължава, докато последните петна изчезнат. Процедурата трябва да се извърши и за двете огледала. Това ще накара водата да не се натрупва на повърхността, а бързо да се плъзга надолу. Едно правилно нанасяне ще е достатъчно да предпазва за период от 1-2 месеца. Гелът или пяната също така помагат за предотвратяване образуването на лед върху огледалата. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

  

 

КОМЕНТИРАЙ