Адвокат разкри наглата циганска измама със симулирано ПТП и даде съвет на шофьорите какво да правят в подобна ситуация

 • 07.03.2019 9:38 /
 • 85262 /
 • 3
Адвокат разкри наглата циганска измама със симулирано ПТП и даде съвет на шофьорите какво да правят в подобна ситуация

Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи и Николай Димитров, адвокат по застрахователно право коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR ПТП измамите. Тодоров обясни, че между 5% и 10% от изплатените суми по застраховки са в резултат на извършени измами.

Внимание, звънете на полицията, ако намерите банкнота под чистачката

„Лошото от тези ситуации е, че има пострадали невинни граждани“, заяви той. Адвокат Димитров обясни, че при този тип ПТП България не е лидер, а лидер е Италия. „В тази порочна схема участват родители, деца, дознатели, стига се и до застрахователите, техни служители“, каза той.

Внимание! Измамници ни цакат с нова мръсна схема с фалшиви ПТП-та

„Трудно е обаче да се докаже, че едно ПТП е симулация“, заяви още Димитров. Тодоров разказа как протича една такава ПТП измама например в село Бресница,

област Ловеч, което се намира веднага след АМ „Хемус“ в посока Варна. „Малко след село Брестница е село Български извор. Там има заведения за хранене и потокът от автомобили е много по – голям, но там няма нито един пострадал пешеходец, а в село Брестница има четирима ранени при ПТП“, обясни Тодоров.

Защо шофьорът не бива да оставя листче с телефонния си номер на предното стъкло на колата

„При едно такова събитие дете пресякло платното и буквално се хвърлило върху автомобил, който почти бил спрял. След това се появили 20-тина мургави събратя, които започнали да пищят и охкат, а на детето му нямало абсолютно нищо, но то логично театралничело“, разказа Владимир Тодоров.

Пореден начин за кражба на автомобил: С помощта на лист А4

„Обикновено схемата е следната – на момента да се вземат пари от шокирания шофьор“, обясни той и затова препоръча на шофьорите да слагат видеорегистратори на колите си, които заснемат абсолютно всичко и добави, че ако едно такова видео се изземе по процесуалния ред, то е доказателство в съда, да не дават пари на ръка и винаги да звънят на тел. 112./auto.blitz.bg
 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • дядо Каракоч
  07.03.2019 10:53
  Не видеоригистратор а бухалка - автоматична.И бой...по ченгетата.Щото знаят,но си траят.И,че не са там,където трябва.
 • Циганчето Манго
  07.03.2019 15:58
  Как нема да платят? А какъв бой ша ги опънем,а? После да си звънкат дет сакат! Гяурите са длъжни да плащат на правоверния, съгласно Корана, инъче - брадвата ша заиграе!
 • kkk
  07.03.2019 19:05
  минавам през мангала с мръсна газ !! Ебал съм им племето мръсно !