3 лесни начина сами да премахнете вдлъбнатината върху корпуса на колата ВИДЕО

  • 26.09.2020 9:20 /
  • 6436 /
  • 0
3 лесни начина сами да премахнете вдлъбнатината върху корпуса на колата ВИДЕО

Много неприятно е за всеки водач да се появи вдлъбнатина по каросерията на автомобила. Когато обаче това се случи с колата ви, няма нужда да го преживявате тежко.

По-голямата част от вдлъбнатините, включително и доста големи, могат да бъдат сравнително лесно и бързо отстранени с помощта на подръчни средства, връщайки корпуса в първоначалния му вид. Нека разгледаме три от най-популярните и ефективни начини.

1. Оправяне на вдлъбнатината със скоч лента

Този метод е най-простият и в същото време достъпен за повечето шофьори. Трябва обаче да се знае, че той е подходящ само за гладки и не много дълбоки вдлъбнатини.

Всичко, което трябва да направите, е да залепите скоч лента по цялата дължина на вдлъбнатината, така че да е точно в сърцевината на неприятния дефект. Към тази полоса се залепват още няколко парчета скоч лента (не едно върху друго, а едно до друго) по ширина, така че да се получи кръст.

Как обикновена цигара ще ви помогне да поддържате чисто предното стъкло на колата

Когато всичко това е направено, издърпайте края на надлъжната лента, така че напречните да бъдат изтеглени. С подходящи усилия и правилно залепване, вдлъбнатината ще бъде изправена с едно движение.

2. Коригиране на вдлъбнатината с лепилни пръчки

По аналогичен начин вдлъбнатините се отстраняват с помощта на лепилни пръчки. Принципът на извършваните операции е един и същ. Трябва да залепите няколко пръчки към центъра на вдлъбнатината и след това да ги издърпате рязко. Разбира се, колкото по-голяма е площта на дефекта, толкова по-дебел трябва да бъде снопът от пръчки.

3 начина да спасите корпуса на автомобила, който е започнал да ръждясва

Също така обезателно трябва да се излее гореща вода върху корпуса (за предпочитане вряща вода) веднага след като пръчките са залепени за него. Това ще направи метала по-податлив и ще облекчи процедурата по изправянето. Едно добро движение и проблемът го няма. Остава само да почистите следите от залепването.

3. Оправяне на вдлъбнатината с вакуум помпа

И накрая, може и да не лепите нищо върху вдлъбнатината на корпуса на автомобила, а просто използвайте водопроводен инструмент като вакуум помпа.

Първо, повредената област на каросерията на колата се облива старателно с вряща вода. Помпата веднага се поставя към нагрятия метал, след което е достатъчно само да издърпате инструмента към себе си. Обичайно 1-2 движения са достатъчни за практически пълното изправяне на вдлъбнатината.

/auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ