Вижте впечатляващите краш тестове на автомобилите от СССР ВИДЕО

  • 25.09.2022 10:50 /
  • 8510 /
  • 1
Вижте впечатляващите краш тестове на автомобилите от СССР ВИДЕО

В Съветския съюз колите също са тествани за пасивна безопасност, но условията тогава са много различни: без смачкващи се бариери с частично припокриване, директно в бетонна стена, фронтален удар със 100% припокриване.

В допълнение към теста за челен удар има и други: заден удар и имитация на преобръщане. Но все пак, изискванията за безопасност на автомобил тогава са много по-ниски от сега. Въпреки това публикуваните кадри са много впечатляващи.

Те са събрани в един обзорен видеоклип на канала Auto World Youtube, пише fakti.bg. Москвичи от няколко модела, УАЗ-452 "буханка" и УАЗ-469 (сега - модел Хънтър), експериментален автобус Юност, представителен ЗиЛ, две поколения на Волга и други.

Как Porsche помогна за създаването на уникален съветски автомобил СНИМКИ

Може би само продуктите на ВАЗ са игнорирани в клипа, но си струва да се върнем към тях в отделна статия. Това, което прави впечатление е, че ударът в бетонен куб през онези години далеч не винаги е особено болезнен за колата.

Но последствията за хората, ако са в такива условия, в много случаи биха били фатални. Съветският метал наистина е здрав, но изключителната енергия на удара отива направо в кабината. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Охридски
    25.09.2022 20:02
    Щом първият автомобил се е пръкнал във бивша Русия,трябва да са и най-здрави или грубой но здравой.......????