Вижте удивителната кола от филма "Завръщане в бъдещето", продадоха я на търг ВИДЕО

  • 14.07.2023 11:50 /
  • 955 /
  • 0
Вижте удивителната кола от филма "Завръщане в бъдещето", продадоха я на търг ВИДЕО

В Лос Анджелис известният автомобил DeLorean DMC12 от 1981 г. беше продаден на търг на Propstore. За колата от филмовата трилогия "Завръщане в бъдещето" бяха дадени цели 252 000 долара, съобщава The Sun.

Продадено бе точно копие на автомобила, който участва в култовия филм. Три "машини на времето" DeLorean DMC12 са били създадени за филмите, но са изградени още няколко автомобила за различни шоута и промоции. Именно такъв DeLorean е продаден - той е използван като шоу кола в Universal Studios. Колата е запазена идеално.

DeLorean DMC12 точно повтаря оригиналната кола от филма "Завръщане в бъдещето". Той е оборудван с така наречения "кондензатор на потока", който според сюжета на филма позволява да се пътува във времето.

За да пътува до миналото или бъдещето, DeLorean DMC12 трябваше да се ускори до 88 мили в час (141,6 км/ч).

Възраждане: Пускат нов DeLorean - култовата кола от филма „Завръщане в бъдещето“ ВИДЕО

Спортното купе DeLorean DMC12 се произвежда от 1981 до 1983 г. и общо са сглобени около 8 500 автомобила. Характеристиките включват повдигащи се нагоре врати и небоядисан корпус от полирана стомана.

Ето какво представлява редкият пикап Toyota SR-5 от "Завръщане в бъдещето" СНИМКИ

DeLorean DMC12 се оказа търговски провал поради лошото качество на изработката и нискомощния V6 двигател със 140 конски сили. Филмът "Завръщане в бъдещето" обаче прослави модела след прекратяването на производството му и превърна колата в култова.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ