Вижте как се запалва автомобил от 1909 г. с парен двигател ВИДЕО

  • 08.01.2022 12:50 /
  • 5505 /
  • 0
Вижте как се запалва автомобил от 1909 г. с парен двигател ВИДЕО

Днес можем да стартираме двигателя на автомобила дори от разстояние с помощта на смартфон или дистанционно управление. Преди малко повече от век хората, притежаващи автомобил, е трябвало да се потрудят, за да задвижат машината.

Що се отнася до автомобилите, развитието на този вид транспорт е направило огромен еволюционен скок от първите автомобили до съвременните. Но някои неща остават непроменени: колкото по-сложен е механизмът, толкова повече внимание изисква той.

За щастие днес процедурите за потребителя са сведени до минимум. Можете да използвате автомобила даже без да знаете къде се поставя охладителната течност и тази за чистачките - с всичко могат да се занимаят и специалистите в сервиза. Но все още има много ентусиасти, които са готови сами да стоят под автомобила, довеждайки до съвършенство всеки детайл на механизма.

Автомобилите, задвижвани с пара, са били тромави, сложни и странни машини за хората, живяли преди век. Видеоклипът на известния американски тн нодещ Джей Лено демонстрира сложността и чудото на тази задвижвана от вода машина.

Продава се любимото Ferrari на легендарния Жан-Пол Белмондо ВИДЕО

Интересно е, че автомобилният свят сега приключва ерата на петрола и се връща към своите корени - машини, задвижвани с вода, макар и под формата на водород.

Водещият разказва за трудния процес на стартиране на White Model M - автомобил с парен двигател от 1909 г. Той обяснява, че ежедневният процес на стартиране на автомобила не е бил толкова труден - всички операции преди запалването са били необходими, защото автомобилът е престоял дълго време в бездействие.

Процесът на стартиране обаче все пак си е сложен. Белият автомобил използва парогенератор вместо котел (друг вид система за задвижване на парни автомобили), който произвежда около 40 конски сили. Това е и най-мощната версия на модела. Автомобилът се нуждае от пилотно гориво, нормално гориво и вода, за да работи.

White Model M не прилича на нищо друго, което се предлага днес. Приборите показват температурата на водата и други подобни. Автомобилът има три педала, като най-десният отговаря за спирачките на автомобила.

Колата може да развива скорост до 105 км/ч, въпреки че Лено казва, че най-добрата скорост за този автомобил е 65 км/ч.

Ето какво представлява редкият пикап Toyota SR-5 от "Завръщане в бъдещето" СНИМКИ

Парният генератор е изненадващо тих и когато достигне подходящата работна температура, може да работи с ниските 25 оборота в минута, което е много интересно за наблюдение. Обичайните ни двигатели с вътрешно горене работят на празен ход при малко под 1000 об/мин. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ