Уникално: Тази играчка кола струва колкото нов Mercedes S-Class СНИМКИ

  • 08.02.2020 8:50 /
  • 10520 /
  • 0
Уникално: Тази играчка кола струва колкото нов Mercedes S-Class СНИМКИ

Колекционер е открил модела Enamel White Prototype Custom Camaro от известната поредица на Hot Wheels.

Количката е пусната през 1967 г. в мащаб 1:87, количество от 16 екземпляра и на стойност 59 цента. Според експерти, сега цената му достига 100 хиляди долара, а може и да я надвишава. За сравнение, тази сума е достатъчна за два, три нови Chevrolet Camaro или нов Mercedes S-Class.

Според легендата, Hot Wheels е пуснала партида Camaro, която не е била предназначена за продажба, но поради грешка на един от служителите, няколко коли все пак достигнали рафтовете на магазините. Само един от тях е оцелял до наши дни - този, с който колекционерът Джоел Маги е успял да се сдобие.

Капсула на времето: Откриха култов мотоциклет Jawa без пробег ВИДЕО

Така че този модел не е просто рядък, а уникален и Mаги няма намерение да се раздели с него дори за 100 хиляди долара. Мъжът е решил да я направи част от експозицията на изложбата за играчки, която ще се проведе в САЩ.

Това Camaro не е най-скъпото в линията Hot Wheels. През април 2017 г. друга играчка, наречена Beach Bomb (копие на микробуса Volkswagen Microbus от 1969 г.) от "бракуваната" серия, беше оценена на 150 хиляди долара (вижте снимките по-надолу). /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ