Продава се рядкото Bentley на Елтън Джон СНИМКИ

  • 22.09.2022 12:50 /
  • 1483 /
  • 0
Продава се рядкото Bentley на Елтън Джон СНИМКИ

Произвеждан между 1991 и 2003 г., Bentley Continental R е много рядък модел. Произведени са общо 1854 автомобила.

Car & Classic продава на търг един от тези Bentley Continental R с две врати от 1992 г. Освен, че е рядък, автомобилът е бил собственост на Елтън Джон от 1992 до 1996 г., а след това се е оказал при настоящия продавач.

Освен със своя световноизвестен собственик, автомобилът може да се похвали и с още една особеност. По желание на музиканта в интериора на Continental R е инсталирана мощна озвучителна система с 14 високоговорителя MB Quart.

В обявата се отбелязва, че състоянието на автомобила не е идеално. По-специално, на дъното на машината има части с корозия.

Вижте най-стария дом на колела в света СНИМКИ

Километражът на автомобила показва 95 921 км, но действителният пробег е с 2 956 км повече. Именно толкова е изминал музикантът, преди устройството на Bentley-то да се повреди. През 30-те години на експлоатация на автомобила са били сменени също така скоростната кутия, ключът за запалване, ключалките на вратите и уплътненията на прозорците.

Continental R се задвижва от 6,75-литров V8 двигател с турбокомпресор и с мощност от 330 к.с. и 610 Nm въртящ момент. Той е съчетан с автоматична скоростна кутия GM 4L80-E, която е допълнително доработена от британски инженери.

Ето какво представлява първият съветски кросоувър, поръчан е от Хрушчов СНИМКИ

Колко струва Continental R на Елтън Джон, не е известно, но към момента на публикуването на статията наддаването за Continental R на Елтън Джон е достигнало 39 000 долара.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ