Откриха идеално 30-годишно BMW "седмица" с пробег под хиляда километра СНИМКИ

  • 18.06.2020 8:50 /
  • 1655 /
  • 1
Откриха идеално 30-годишно BMW "седмица" с пробег под хиляда километра СНИМКИ

Много колекционери по света активно търсят стари BMW в перфектно заводско състояние. Ако искате да купите BMW 7-серия в корпуса на E32, тогава просто не можете да намерите по-добър вариант от този автомобил от Полша.

През последните 28 години, започвайки от 1992 г., автомобилът е изминал само 775 километра и има много печална, но не по-малко интересна история.

Тази "седмица" е била поръчана в немското представителство на BMW от купувач от Великобритания. Тогава, в далечните 90-те, това е бил най-бързият начин да се сдобиете с кола и купувачът се възползвал от него.

Скоростта на доставка обаче все пак не била достатъчна, тъй като собственикът починал ден преди получаване на автомобила. Дилърът нямал друг избор, освен да постави за съхраняване колата, докато не я поиска някой от наследниците на мъжа.

Така колата е стояла в отопляемо място в продължение на 23 години, докато не е придобита от сегашния собственик през 2015 година. Знаейки за толкова дългата и уникална история на това BMW, мъжът се отнасял внимателно, правейки всичко възможно, за да го поддържа в заводско състояние.

С този подход той успял да запази колата почти в първоначалния й вид. Като се има предвид, че този 740i е прекарал почти целия си живот в консервация, в шасито му няма и намек за ръжда, а боята изглежда безупречна.

Продавачът обаче не крие факта, че все пак има няколко драскотини по корпуса. Що се отнася до салона на BMW, той изглежда леко прашен, но най-вероятно специално не е почистван.

Изумително: Намериха култови спортни коли BMW, захвърлени в склад СНИМКИ

Автомобилът BMW 740i е оборудван със стандартния 4,0-литров V8 двигател с мощност от 282 к.с. и с въртящ момент от 400 Nm. Агрегатът работи с 5-степенна автоматична трансмисия, която прехвърля цялата тази мощност на задната ос.

Колкото и странно да звучи, но колата дори няма радио, но има електрическо задвижване на седалките. Този рядък екземпляр вече се продава на аукциона Catawiki и предложената цена засега е едва 7805 евро.

Ново BMW за над 100 хил. долара бе разбито само 11 километра след покупката ВИДЕО

Относно първата продажба на колата, на уебсайта на дилъра се е съхранила информация, че цената му е била 43 900 евро през 2015 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • firebg
    18.06.2020 20:38
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/