Нещо удивително се случи с камион, престоял 80 години в гората ВИДЕО

  • 24.09.2021 10:50 /
  • 15425 /
  • 0
Нещо удивително се случи с камион, престоял 80 години в гората ВИДЕО

Произведеният през 1929 г., камион от марката GMC е представител на епоха, в която в автомобилите не е имало електроника. Това е груба сила, но дали е успяла да устои на времето?

Дълги години американската компания GMC произвежда само камиони и самосвали, преди да се превърне в марка за леки автомобили и да премине към производството на луксозни версии на Chevrolet. Този двутонен камион от 1929 г. е от тази забравена епоха.

Авторът на канала Jennings Motor Sports съобщава, че камионът е престоял в гората повече от 80 години, като за последен път е каран през 1940 г. - собственикът е отишъл на фронта и не се е върнал.

Въпреки че автомобилът прилича на купчина скрап, от автосервиза решават да дадат втори шанс на стария самосвал и го спасяват от горския "плен".

За съжаление във видеото няма епизода с извеждането от гората на машината, но евакуацията е причинила допълнителни щети, както и разрушаване на дървени части.

В този случай обаче щетите могат да се считат за козметични, тъй като е малко вероятно да влошат външния вид на автомобила, а ценното в него е останало непокътнато от хората, природата и времето.

Как изглежда най-страшният камион в света ВИДЕО

Изглежда сякаш този GMC няма никакъв шанс не само да излезе на пътя, ами дори да запали. Понастоящем камионът е в окаяно състояние. Той е напълно ръждясал и прилича повече на купчина метал.

Удивително е, но 5,1-литровият редови шестцилиндров двигател, след стандартната подготовка за стартиране, е заработил! За първи път от 80 години насам двигателят е получил ново масло, нови свещи и незначително техническо обслужване. Това се оказало достатъчно, за да може двигателят да покаже пълната си мощност. 92-годишният двигател "се разкашлял" и започнал да работи плавно.

Съветските камиони могат всичко: 5 легенди на офроуда в едно ВИДЕО

Случващото се във видеото е наистина впечатляващо, тъй като в миналото двигателите са имали много по-малъс ресурс от този, който могат да предложат съвременните автомобили. Освен това трябва да се има предвид времето на престой в гората. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ