Най-необичайните коли BMW в историята, за които едва ли сте чували (СНИМКИ)

  • 30.04.2019 10:20 /
  • 4633 /
  • 0
Най-необичайните коли BMW в историята, за които едва ли сте чували (СНИМКИ)

За почти 90 години компанията BMW е пуснала доста на брой интересни автомобили. Много от тях са станали наистина култови, а други пък са непознати даже за феновете на BMW. Избрахме най-необичайните BMW, за които едва ли някой е чувал.


BMW HurricaneЕлегантното купе BMW Hurrican от 1967 г. е построено от студенти на базата на серийния BMW 1800ti и е оборудвано с 2.0-литров двигател с мощност от 120 к.с..
 

BMW 2000 ti Coupé

Италианското ателие Frua създаде през 1968 г. стилен корпус за BMW 2000 ti. По-късно се появи дори версия с 3.0-литров V8 с мощност 160 к. с.

 

BMW 2800 Spicup

Стилистите от Bertone превърнали BMW 2800 CS 1969 в необичаен кабриолет. Интересното е, че за концепта BMW 2800 Spicup се намерил купувач, който го е използвал като ежедневен автомобил.

 

BMW 1602 Electro-Antrieb

Първата електрическа кола на BMW се появила още през 1972 година. Машината била пусната за олимпийските игри в Мюнхен. Електрическият двигател ускорявал колата до 100 км / ч, а с едно зареждане можело да се изминат 60 км.

 

BMW Turbo

Концептуалният суперавтомобил BMW Turbo е създаден също за Олимпийските игри, а специалистите от Lamborghini помогнали за проектирането му. По-късно той се превърнал в легендарното купе BMW M1.

Тази находка предизвика възторг във феновете на BMW (СНИМКИ)

 

BMW 528i GT Coupé

Още едно творение на студиото Frua, само че на базата на BMW 5 Series.

 

BMW Karmann Asso Di Quadri

Хечбекът BMW Karmann Asso Di Quadri, автор на което е Джорджето Джурджаро се появява 15 години преди BMW 3 Compact и трябвало да стане сериен. Но икономическата криза принудила BMW да преразгледа плановете си.

Родно ателие представи уникален BMW M3 със салон в стил Golf GTI (СНИМКИ)

 

BMW E30 M3 Pickup

Пикапът BMW M3 е създаден през 1986 г. от работници на BMW за бърза доставка на резервни части на територията на завода.

 

BMW Ur-Roadster

Кабриолетът на BMW Ur-Roadster от 1990 г. е един от първите прототипи на BMW Z3. За щастие, серийният модел станал много по-елегантен.

Майсторство и перфекционизъм: Вижте ВИДЕО за ръчното сглобяване на двигателите на BMW M850i

 

BMW Nazca C2

Концептуалните автомобили BMW Nazca са едни от най-добрите творения на Джорджето Джуджаро и неговото студио ItalDesign. Този суперавтомобил BMW дори искали да го пуснат в серия, но след това ръководството на компанията решило, че би било по-добре да помогне за създаването на двигател за McLaren F1. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ