Намериха тайно място с огромен брой редки коли за милиони долари ВИДЕО

  • 15.04.2023 12:50 /
  • 2508 /
  • 0
Намериха тайно място с огромен брой редки коли за милиони долари ВИДЕО

В град Дордрехт, Нидерландия, е открита огромна колекция от ретро автомобили. Автомобилите са били съхранявани години наред в помещенията на неработеща църква и в складове към нея, съобщава Gallery Aaldering.

Редките автомобили са събирани от нидерландски търговец на автомобили на име Палмен. Той започва да колекционира коли преди 40 години, когато си купува роудстър Lancia B20.

Общо колекцията на Палмен включва 230 коли. Дори съседите му не знаели за това, защото холандецът показвал автомобилите си на ограничен кръг хора.

Ретро колите не са реставрирани, но повечето са в изправност и в движение. Сред тях има истински редки машини като Ferrari 365, Alfa Romeo 2600 SZ, Studebaker Avanti или Jaguar E-Type.

Също така на снимките и видеото можете да разпознаете известните Ford Mustang и Thunderbird, Aston Martin V8, AC Ace, Citroen SM и Jaguar Mark 2. Колекцията на Palmen съдържа и няколко много редки Facel Vega, Delahaye, Talbot и Lagonda.

Сега Палмен вече е в напреднала възраст и е решил да продаде колекцията си. През май колите ще бъдат обявени на търг. Въпреки че не са в идеално състояние, общата цена на автомобилите е милиони долари. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ