Капсула на времето: Продава се 26-г. Жигули още със заводските пломби СНИМКИ

  • 16.01.2021 9:50 /
  • 9498 /
  • 3
Капсула на времето: Продава се 26-г. Жигули още със заводските пломби СНИМКИ

В Толиати, Русия, за продажба е обявен червен ВАЗ-2106 от 1995 г. с пробег от само 12 километра, като исканата цена е четири милиона рубли (около 45 хил. евро), съобщават световните издания. Тази висока цена се дължи на факта, че в освен вратата на водача и капака на автомобила, автомобилът е запазил всички заводски пломби.

На фотографиите се вижда, че ВАЗ-2106 е запазен в перфектно състояние. Всъщност, 26-годишният екземпляр, който се продава, представлява нов автомобил. Заводските пломби са монтирани на предното стъкло, трите врати, както и на багажника и решетката на радиатора. По време на съхранението на колата през всичките тези години, са били отваряни само вратата на водача и капака.

ВАЗ-2106 и Москвич-412 се сблъскаха челно, ето кой се оказа по-здрав ВИДЕО

Двигателното отделение на колата също изглежда страхотно. В продължение на четвърт век този ВАЗ-2106 никога не е бил регистриран и е бил съхраняван само при един собственик. Салонът е със заводските найлони.

Мрежата се възхищава от това, което се случи с автомобил ВАЗ след инцидент ВИДЕО

Собственикът е готов да се раздели с тази „капсула на времето“ за споменатите вече четири милиона рубли. За същата сума може да се закупи ново BMW X3 в луксозния пакет xDrive20i. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • МТВ
    16.01.2021 16:04
    Запазена лада на която двигателя и е топ , но цената е твърде висока случайно ако някой колекционер я купи ,и да си ходи до вилата с нея ще му върши страхотна работа.
  • Атанас
    17.01.2021 17:50
    ......машина!
  • ами да
    18.01.2021 20:28
    Човека що е успял да я запази така, има право да си иска сумата. Повечето коли дори добре съхранявани получват петна по покритието, замърсяване. Постаралсе е да избере идеални условия за съхранение и консервиране, това не е просто а е продукт на много усилия