Защо шофьорите мразят или обичат германските автомобили

  • 14.05.2019 9:00 /
  • 7009 /
  • 1
Защо шофьорите мразят или обичат германските автомобили

Автомобилните пристрастия, особено по отношение на германските автомобили, винаги са били и ще бъдат на двата полюса. Германските машини обаче имат огромна маса от почитатели, но естествено има и такива, които ги отричат изцяло.

Сега ще се опитаме да обсъдим аргументите и контрааргументите, направили германския автопром такъв, какъвто е в момента

В Германия пуснаха камиони по жици

V12

Ако в САЩ са поклонници на моторите V8, то Германските премиум производители отдавна са на мнение, че V12 е съвършенството. Естествено и други компании (Ferrari, Lamborghini, Jaguar…) правят V-образни дванайсетцилиндрови мотори, но немските шедьоври на Mercedes и BMW си остават един от най-спокойните и ненадминати двигатели в света.

Нещо изумително се случи само ден след представянето на конкурента на Tesla

Дизелови двигатели

Продължавайки темата за V12 моторите, то още преди десет години Audi предлагаше такъв дизелов агрегат. Германците са любители на нафтата и до ден-днешен купуват много коли с дизелови мотори. Французите ги догонват в много от по-малките класове, като вадят изключително икономични дизели, но флагманските агрегати на Audi с две турбини и компресор и на BMW с четири турбокомпресора нямат равни.

От Volkswagen защитиха Jetta от кражби по неочакван начин (ВИДЕО)

Инженерно превъзходство

Немските автомобили имат особена репутация. От мнозина те се смятат за абсолютно съвършени, както по надеждност, така и по технологични иновации. Основна заслуга за това има седана Mercedes-Benz S-Klasse. По-конкретно става дума за модификациите W126 (1979-1991) и W140 (1992-1998). Дори и днес, когато човек седне зад волана на един 300 SE от 80-те, например, ще изпита огромно удоволствие от шофирането./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ДЖЕЙ
    14.05.2019 14:37
    Съвсем леко се обърках, кой и защо обича или не? Явно някой иска да каже нещо, но не знае нито какво нито как. И както всеки почитател на изброените марки, (който получава ерекция като чуе имената им), просто не знае как да изрази любовта си към тях.