Впечатляващ: Volvo показа как ще изглежда следващият XC90 СНИМКИ

  • 02.07.2021 10:50 /
  • 5698 /
  • 2
Впечатляващ: Volvo показа как ще изглежда следващият XC90 СНИМКИ

Volvo Cars разпространи фотографии на концептуалния модел Recharge, който е предшественик на електромобилите от новото поколение. Първият от тази серия ще бъде кросоувърът XC90 от трето поколение.

Ефектният външен вид на концептуалния автомобил е създаден под ръководството на главния дизайнер на Volvo Cars Робин Пейдж, като специалистите на компанията са се опитали да отразят философията на известния скандинавски дизайн, който се характеризира с простота, лаконичност и едновременно с това функционалност.

Тъй като оформлението на автомобила вече не е ограничено от необходимостта да се монтира двигател с вътрешно горене под капака, това развързва ръцете на инженерите и дизайнерите - обърнете внимание колко необичайно дълго е междуосието спрямо каросерията.

Това улеснява качването и слизането и увеличава пространството в салона. Каросерията е аеродинамично оптимизирана. Осигурени са допълнителни места за съхранение на вещи (например между предните седалки).

Някои семейни характеристики са пренесени от съществуващите модели на Volvo: дневните светлини с тяхната характерна форма и L-образните задни светлини са запазени.

Краш тест показа защо Volvo са номер едно по безопасност в света

Покривът е оборудван с устройство, което сканира околното пространство за работата на автопилота. За обработката на информацията ще отговаря процесор на NVIDIA.

Дължината, широчината и височината на концептуалния автомобил не се съобщават.

Вижте в действие новия брониран джип от Volvo (СНИМКИ/ВИДЕО)

Ясно е, че някои функции на Volvo Recharge ще бъдат опростени при "превръщането" му в сериен модел. Става дума за отварящите се срещуположно задни врати, които изглеждат интересно и, предвид липсата на централна колона на покрива, осигуряват широк вход в пътническото отделение, но това решение едва ли ще стигне до производствената линия.

Днес шведите имат два електрически автомобила: XC40 Recharge и C40 Recharge. И двата електромобила са изградени на платформата CMA, която първоначално е разработена за автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Третото поколение на Volvo XC90 ще бъде първият модел, построен върху изцяло нова платформа и няма да има бензинови или дизелови версии. За техническите характеристики е известен само пробегът от 1000 км длед зареждане.

Следващото Volvo XC90 ще се появи на пазара през 2022 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • житката с бибитката
    02.07.2021 13:49
    Идва краят на автомобилите с тия електрички. Красива електричка до момента не съм видял. Си4ко - страшна грозотия! Друго си е да се качиш на Шевролет Камаро зет ел 1 сюпърчаржъд с 6,2 литра и 650 коня и да източиш с кеф бензиностанцията!
  • prima_2001
    12.07.2021 21:05
    Прилича НА ГЪЗ>