Volkswagen създаде бюджетен електромобил СНИМКИ

  • 30.08.2019 10:50 /
  • 28515 /
  • 0
Volkswagen създаде бюджетен електромобил СНИМКИ

Седанът беше демонстриран като прототип през пролетта, а сега предстои директно навлизане на пазара на автомобили.

Обединението SAIC - Volkswagen (Китай / Германия) представи концепта Volkswagen e-Lavida през март тази година. Електромобилът е създаден на платформата Lavida Plus - традиционна основа за автомобил с двигател с вътрешно горене. Междувпрочем, платформата е изградена по аналогия с новата Jetta.

Сега в края на август Volkswagen e-Lavida е абсолютно готов за серийно производство: дотолкова, че компанията официално е обявила ценовата листа на творението си.

Volkswagen показа иновациите в своя очакван електромобил ID.3 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Цените, както веднага беше казано, са много достъпни. Стандартното оборудване e-Lavida струва 148 900 юана (приблизително 19 хил. евро). Електрическият седан може да се разграничи от бензиновия си прародител по дизайна на броните и различната решетка отпред. Междуосието е намалено с 8 мм: това е направено поради значителното тегло на акумулаторната батерия, поставянето на която доведе до реорганизация на ходовата част.

От Volkswagen защитиха Jetta от кражби по неочакван начин (ВИДЕО)

Новият електромобил има аналогово табло. 8-инчовият дисплей представлява мултимедийна система, която влиза в контакт със системата Apple CarPlay, но останалите джаджи на панела са аналогови.

Задвижващата сила на машината е електродвигател с мощност от 136 к.с. и въртящ моменти от 290 N m. Максималната скорост на автомобила е 150 км / ч. Без презареждане колата може да измине 278 км (в съответствие с цикъла NEDC, тоест в действителност тази цифра на пътя ще се окаже по-малка от декларираната). Батерията е с капацитет 37,2 кВтч. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ