Volkswagen обяви война на Tesla (СНИМКИ)

 • 09.05.2019 10:50 /
 • 2538 /
 • 3
Volkswagen обяви война на Tesla (СНИМКИ)

Volkswagen е започнал да приема поръчки в Европа за първия си сериен електромобил, наречен ID.3, пише Bloomberg. Германският концерн е възприел маркетинговата тактика на компанията Tesla и е започнал да приема авансово плащане от 1000 евро още преди да започне производството. Планирано е новата електрическа кола да струва най-малко 30 хиляди евро.

Световната премиера на ID.3 ще се състои през септември, производството е планирано да стартира в края на тази година, а първите доставки ще започнат в средата на 2020 година.

Volkswagen показа удивителен електромобил на автоизложението в Лос Анджелис (СНИМКИ/ВИДЕО)

Директорът на отдел продажби на Volkswagen, Юрген Щакман, казва, че "това е машина, който ще надмине бъдещето и всички наши конкуренти". Компанията планира да продаде повече от един милион електромобила до 2025 година.

Volkswagen взе епохално решение

Предварителните поръчки са открити за потребители в 29 европейски страни. Като основни пазари Volkswagen назовават Германия, Норвегия и Холандия.

Отбелязва се, че едновременно с новината за началото на продажбите на ID.3 Tesla са изпратили имейл до потенциални германски клиенти, отбелязвайки, че техните модели S и Model X имат най-добър асортимент от електромобили в серийно производство. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • демек
  09.05.2019 14:02
  голф мотокар докато теслата е ес класа мотокар
 • aae2
  09.05.2019 16:32
  Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби ! Онлайн казино , с нови игри и забележителни джакпоти .Нужен е минимален депозит от 10 евро,за да започнеш играта има и бонуси !https://bit.ly/2vGdh7g
 • Видял доста
  09.05.2019 20:37
  Много дишане на прах ще има от големите производители на коли докато стигнат Тесла...