Volkswagen изтегли от производство най-стария седан в Европа СНИМКИ

  • 15.01.2022 9:50 /
  • 16293 /
  • 3
Volkswagen изтегли от производство най-стария седан в Европа СНИМКИ

Най-старият европейски седан на Volkswagen е спрян от производство. От пресслужбата на марката потвърдиха пред британското списание Autocar, че производството на триобемния Volkswagen Passat B8 е било преустановено малко преди Коледа и сега клиентите могат да поръчат комбито Passat Variant или да преплатят за "сродния" лифтбек Arteon.

Volkswagen се готви да замени Passat със "семейство" от сравними електрически автомобили - Aero/Aero B.

Autocar припомня, че Volkswagen предлагаше на британските клиенти на Passat избор от типове каросерии още от пускането на първото поколение на модела през 1973 г.

Шпионски СНИМКИ: Volkswagen изкара на пътя електрическия наследник на Passat

През първите 15 години Passat се предлагаше като хечбек с три врати, лифтбек с пет врати или комби, а от 1988 г. гамата се състои от седани и комбита.

Volkswagen Passat B8 седан (2014-2021)

Миналата година Volkswagen изтегли от производство американския Passat, така че отсега нататък седанът с емблематичното име се продава само в Китай. Комбито се налага в Европа поради по-голямото търсене на двуобемния модел и желанието на Volkswagen да оптимизира моделната си гама.

Компанията Volkswagen обясни защо е взела на работа овце СНИМКИ

Любопитно е, че засега европейците могат да избират между две съразмерни комбита - наред с Passat Variant в продажба е и Arteon Shooting Brake. Според слуховете обаче дните на семейството на Arteon са преброени - през 2023 г. ще бъде пуснато комбито Passat B9, базирано на платформата MQB, което ще замени както настоящия Passat Variant, така и Arteon с двата типа каросерии.

През 2023 г. ще дебютира и серийната версия на електрическото премиум комби Aero B, което споделя платформата MEB с Volkswagen ID.3 и ID.4, но предлага по-просторен интериор. В дългосрочен план именно семейството Aero B ще замени класическия бензинов Passat.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ДиФФФ СилИЯкъ
    15.01.2022 10:56
    Едните боклуци сменят другите и българският ДИВ СЕЛЯК си счупва капачките на колената да си купи “немско качество”…:)))
  • FYB
    15.01.2022 21:18
    Никога не съм се възхищавал на Фолксваген. Не мога да разбера кой въобще го купува - все пак избор дал господ.
  • Кой
    17.01.2022 12:20
    Най-качествения модел на марката , жалко.